breaking newsΆποψη

Συλλογική αυτοκτονία

 

Εάν η Ελλάδα δεν στείλει τους επίδοξους νέους ιδιοκτήτες της από εκεί που ήλθαν, με κάθε ρίσκο, καθώς επίσης εάν δεν τιμωρήσει όλους αυτούς που την οδήγησαν στη σημερινή παγίδα, όπως τα δύο κόμματα εξουσίας που δεν έχουν καν το φιλότιμο να πληρώσουν τα υπέρογκα χρέη τους, δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα.

 

Αναδημοσίευση από: analyst.gr

Ορισμένοι θεωρούν πως οι Γερμανοί συμπεριφέρθηκαν σωστά μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο – με την έννοια πως έσκυψαν το κεφάλι, σήκωσαν τα μανίκια και άρχισαν να εργάζονται μέρα νύχτα για να διορθώσουν τα λάθη τους.

Συμφωνούμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και εμείς οι Έλληνες, αλλά με μία ειδοποιό διαφορά: να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με τους Γερμανούς, παρά το ότι εμείς υπερχρεωθήκαμε και στη συνέχεια μας χρεοκόπησαν, χωρίς όμως να αιματοκυλίσουμε τον πλανήτη όπως οι εντιμότατοι εταίροι μας.

Ποιά αντιμετώπιση είχαν οι Γερμανοί;

Τους προσφέρθηκε η διαγραφή χρέους της τάξης του 55%, η εξόφληση των υπολοίπων με ρήτρα εξαγωγών (όχι απλά ανάπτυξης), η επιστροφή των κλοπιμαίων που οι ναζί είχαν «φυγαδεύσει» σε άλλα κράτη με τη βοήθεια των Η.Π.Α., καθώς επίσης η αναβολή της πληρωμής των πολεμικών επανορθώσεων για μετά την τυχόν ένωση τους (ανάλυση).

Επομένως τους δόθηκαν προοπτικές για το μέλλον τους, καθώς επίσης η δυνατότητα να ισχυροποιηθούν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσουν τις επανορθώσεις στην Πολωνία, στην Ελλάδα κοκ. – όπως πράγματι συνέβη όταν ενώθηκαν οι δύο Γερμανίες. Κίνητρα δηλαδή, για να είναι κανείς ακριβής.

Στην Ελλάδα όμως δεν δόθηκε κανένα κίνητρο και δεν υπάρχει καμία προοπτική για το μέλλον – αντίθετα, οδηγήθηκε στην παγίδα του PSI από τις ενδοτικές κυβερνήσεις της, ενώ η οικονομία της υποχρεώθηκε να βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, έτσι ώστε να υφαρπάξουν οι ξένοι τη δημόσια και ιδιωτική της περιουσία σε εξευτελιστικές τιμές.

Ακόμη χειρότερα, της επιβάλλονται ληστρικοί φόροι και απάνθρωπες περικοπές των εισοδημάτων – για να διευκολυνθεί η μετατροπή των Ελλήνων σε φθηνούς σκλάβους χρέους των δυνάμεων οικονομικής κατοχής.

Γιατί λοιπόν να σκύψουν το κεφάλι, να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν νυχθημερόν οι Έλληνες, για να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος; Πόσο μάλλον όταν κυβερνώνται από πολιτικούς-υποχείρια των δανειστών;

Επομένως, η σύγκριση της Ελλάδας σήμερα με τη Γερμανία του 1953 είναι απόλυτα ατυχής – πείθοντας μόνο αυτούς που είναι εκ φύσεως εθελόδουλοι, χωρίς να γνωρίζουν καν τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι ελάχιστοι δε ενημερωμένοι Έλληνες, οι οποίοι έχουν γνώση του αθέμιτου ανταγωνισμού της Γερμανίας μέσω της θηριώδους διαφθοράς της (ανάλυση), ενώ γνωρίζουν τις απάτες της βιομηχανίας της και τις εγκληματικές ενέργειες της μεγαλύτερης τράπεζας της, της Deutsche Bank, όπως επίσης το βρώμικο ρόλο των κυβερνήσεων της στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, δεν φτάνουν για να ξυπνήσουν οι υπόλοιποι – κατανοώντας επιτέλους πως εάν δεν έχει εξασφαλίσει μία χώρα τις προϋποθέσεις για να πετύχει είναι καταδικασμένη, όσο έξυπνοι, ικανοί ή εργατικοί και αν είναι οι Πολίτες της.

Όσο αίμα, ιδρώτα και δάκρυα αποφασίσουν να θυσιάσουν, έχοντας όλη την καλή θέληση να πληρώσουν για τα λάθη τους.

Στα πλαίσια αυτά, εάν η Ελλάδα δεν στείλει τους επίδοξους νέους ιδιοκτήτες της από εκεί που ήλθαν, με κάθε ρίσκο, καθώς επίσης εάν δεν τιμωρήσει όλους αυτούς που την οδήγησαν στη σημερινή παγίδα, όπως τα δύο κόμματα εξουσίας που δεν έχουν καν το φιλότιμο να πληρώσουν τα υπέρογκα χρέη τους (η ΝΔ τα 250 εκ. € που χρωστάει και το ΠΑΣΟΚ άλλα τόσα, αλλάζοντας ΑΦΜ για να αποφύγει τις ευθύνες του), δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα.

Είναι δε απαράδεκτο να μεταβιβάζουν οι Έλληνες στα παιδιά τους τα χρέη τους με τις συμφωνίες της ντροπής των κυβερνήσεων τους, να τα στέλνουν εξορία σε άλλες χώρες και να ματώνουν οι ίδιοι σε τέτοιο βαθμό – επειδή δειλιάζουν να αντιμετωπίσουν το κομματικό πελατειακό κράτος και τους ξένους ληστές κατά πρόσωπο.

Στο σημείο αυτό υπερέχουν κατά πολύ οι Γερμανοί (για τους Γάλλους δεν συζητάμε καθόλου), με την έννοια πως εάν απαιτούταν από αυτούς το 1/100 από αυτά που επιβάλλονται στους Έλληνες, δεν θα είχαν αφήσει τίποτα όρθιο – όπως ακριβώς έκαναν το 1940, όταν οι νικητές του 1ου ΠΠ ζητούσαν θυσίες και αποζημιώσεις που δεν ήταν δυνατόν να τις πληρώσουν ποτέ. Έτσι εξασφάλισαν τη συμφωνία του 1953, αφού οι σύμμαχοι είχαν καταλάβει τα λάθη τους – τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο των αιμοβόρων ναζί, το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και το θάνατο εκατομμυρίων αθώων.

Κλείνοντας, δεν έχουμε καμία φιλοδοξία να επαληθευτούμε, αφού οι προβλέψεις μας είναι περισσότερο απαισιόδοξες από ποτέ.

Οφείλουμε όμως να τις παραθέτουμε, ελπίζοντας πως δεν θα συμβούν εάν οι Έλληνες κατανοήσουν ότι αυτοκτονούν, χωρίς καμία δυνατότητα να αποφύγουν το μοιραίο υπό τις προϋποθέσεις που τους προσφέρονται – ακόμη και αν είχαν θεϊκές ικανότητες, καθώς επίσης την καλύτερη ηγεσία του πλανήτη.

 

 

freepen.gr

Back to top button