breaking newsΚύπρος

Υπό «πολιορκία» η Κύπρος – Οι Τούρκοι έστειλαν Leopard στα Κατεχόμενα – Προοίμιο εξελίξεων

 

Ο Ερντογάν έχει δώσει προσωπική εντολή να μετατραπεί συστηματικά η κατεχόμενη πλευρά της Μεγαλονήσου σε τεράστια στρατιωτική βάση, με όλων των ειδών οπλικά συστήματα, με στόχο τον έλεγχο του Νότιου Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Το έχουν αποφασίσει τελικά οι Τούρκοι και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην μεγαλόνησο, ενώ σήμερα έγινε γνωστή η ενίσχυση των τουρκικών δυνάμεων με σύγχρονα άρματα LEOPRAD, χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα ο τύπος τους με επικρατέστερο αυτόν του αναβαθμισμένου τύπου NG.   

Σε πλήρη αναβάθμιση του κατοχικού στρατού προχωρεί η Τουρκία, φέρνοντας γερμανικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης τύπου Leopard, γράφει  η κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή».

Τα γερμανικά άρματα, για την ώρα, έχουν μεταφερθεί στην περιοχή της κατεχόμενης Κυθρέας, εκεί όπου βρίσκεται το Σύνταγμα Τεθωρακισμένων του Αττίλα.

Η παρουσία αυτών των αρμάτων μάχης δείχνει ότι οι νέο-οθωμανοί ετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Η ενίσχυση του στρατού κατοχής δεν είναι αποκομμένη από άλλες συναφείς στρατιωτικές και πολιτικές κινήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η εξέλιξη αυτή, πέραν από τις σαφείς στρατιωτικές προεκτάσεις, εγείρουν μείζον πολιτικό θέμα για την αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης και της ελληνικής, μιας και τα σχέδια των Τούρκων δείχνουν πιθανές πολεμικές επιχειρήσεις κατά των ελληνοκυπρίων με θέμα τους υδρογονάνθρακες αλλά και την νεκρή ζώνη, μετά την αποχώρηση της UNIFIC.

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα πρωτίστως αλλά και η Κύπρος.   

Η χώρα μας οφείλει να αποστείλει τάχιστα μια μηχανοκίνητη μεραρχία με όλα τα μέσα, όπως αυτή που υπήρχε στην μεγαλόνησο μέχρι το 1967.

Στην συνέχεια μοίρα επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι και αεροσκαφών F-16, που θα πρέπει να μετασταθμεύσουν σε μόνιμη βάση στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, με τα έξοδα να καλύπτονται από την Λευκωσία, αντί τα αεροσκάφη μας να διαφυλάττουν το FIR της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.

Μονάδες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων θα πρέπει να ασκούνται στην Κύπρο κάθε 6 μήνες για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του νησιού.

Ενώ μονάδες επιφανείας και ένα υποβρύχιο του ΠΝ θα πρέπει να  ελλιμενιστούν μόνιμα στην Λάρνακα.

Όσο για τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις  που αναμένουν ένα ακόμη περιπολικό θαλάσσης με ελαφρύ εξοπλισμό από το Ισραήλ, θα πρέπει να το αλλάξουν και να παραλάβουν Κορβέτα ή ΤΠΚ με σύστημα πυραύλων Exoset.

Δεν είναι οι τέλειες κινήσεις, αλλά μπορούν να «φρενάρουν» τα νέο-οθωμανικά σχέδια της Άγκυρας για κάποιο διάστημα μέχρι να παραλάβουμε νέες Φρεγάτες για παράδειγμα αλλά και άλλα οπλικά συστήματα.

Σε πρόσφατο άρθρο μας αναφέραμε τουρκικό συνέδριο για την ασφάλεια των ενεργειακών πηγών στην Ατάλλεια, στο οποίο έγινε ειδική μνεία στις στρατιωτικές δραστηριότητες των χωρών της περιοχή, οι οποίες πιέζουν ασφυκτικά πλέον την Τουρκία!!.

Για αυτό τονίστηκε από Τούρκους ειδικούς η εσπευσμένη δημιουργία μιας ναυτικής και μιας αεροπορικής βάσης στην κατεχόμενη Κύπρο.

Όπως σας έχουμε αποκαλύψει, εδώ και μήνες η Τουρκία όμως έχει καταφέρει χωρίς τυμπανοκρουσίες να μεταφέρει στην Κύπρο:  

Α. Ένα μεγάλης χωρητικότητας αποβατικό πλοίο συν δύο μικρότερα μεταφέρθηκαν και ανήκουν στην δύναμη των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο, ενώ οι «Κασσάνδρες” φωνάζουν για λίαν άσχημες εξελίξεις και εκεί μετά το Αιγαίο πέλαγος, με την ιδιαίτερα αυξημένη αεροπορική παρουσία της τουρκικής αεροπορίας.

Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους.

Β. Μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα 77 τουρκικά αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χλστ.

Πληροφορίες φέρουν και άλλες πιθανές μυστικές μετακινήσεις πυροβόλων διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Γ. Υπάρχουν υπόνοιες για την στάση του ΟΗΕ, στο ζήτημα της αποκαλούμενης νεκρής ζώνης, την οποία διεκδικεί η Τουρκία από το 1974 και πολλοί φοβούνται μήπως ο Ερντογάν στείλει άρματα μάχης σε αυτήν, φέρνοντας προ τετελεσμένων γεγονότων, σύμφωνα και με τον Κύπριο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκο Ρολάνδη.

Δ. Η Άγκυρα μετατρέπει συστηματικά εδώ και καιρό την Αμμόχωστο και συγκεκριμένα το λιμάνι της, σε ναυτικό ορμητήριο και παράρτημα της Βάσης της Μερσίνας, στο πλαίσιο των στρατηγικών σχεδιασμών της να ελέγξει το παιχνίδι της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ προχωρεί σε αναβαθμίσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ώστε να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίησή του από πολεμικά αεροσκάφη για σκοπούς στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Οι εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης θα φιλοξενούν φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και υποβρύχια, τα οποία «σουλατσάρουν» συνεχώς, όπως όταν ένα τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε πρόσφατα να μετακινείται από την Αμμόχωστο προς την Κερύνεια.

Η τουρκική ναυτική βάση, φυσικά και δεν έχει σχέση με θέματα προστασίας των Τουρκοκυπρίων αλλά με το ζήτημα των αυτοκρατορικών σχεδίων της Άγκυρας .

Ε. Πληροφορίες, μη επιβεβαιωμένες προς το παρόν, μιλούν ακόμα και για πιθανή μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων Bora-2 με βεληνεκές 300 χλμ στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου, ως αντιστάθμισμα της συγκέντρωσης νατοϊκών δυνάμεων στην ίδια περιοχή .

Εφόσον επιβεβαιωθεί και το σενάριο με τους πυραύλους BORA οι Τούρκοι θα απειλούν επίσης Ισραήλ, Λίβανο, και όλα τα πλοία που θα πλησιάζουν στην θαλάσσια αυτή περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τουρκικό Ναυτικό εισηγείται εγκαταστάσεις κυρίαρχης βάσης, όπως οι βρετανικές βάσεις στο νησί. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην πρόταση σημειώνεται πως «η Τουρκία πρέπει να ιδρύσει ναυτική βάση σε κατάλληλη θέση στην κατεχόμενη περιοχή.


pentapostagma.gr

Back to top button