breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται από νωρίς το πρωί πολλές περιοχές της Κύπρου λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

 

Συγκεκριμένα, στη Λεμεσό επηρεάστηκαν οι εξής περιοχές:

Μονή      Φασούρι       Παρεκκλησιά       Ακτή Κυβερνήτη       Επταγώνια       Ασγάτα       Πύργος Λεμεσού     Κελλάκι

Στη Λευκωσία, οι περιοχές χωρίς ρεύμα είναι οι εξής:

Παλαιομέτοχο Εργάτες  Κάτω Δευτερά   Αγλαντζιά   Στρόβολος

Στη Λάρνακα είναι οι εξής:

Μαρί Βασιλικός       Ζύγι

 

Τα εντονότατα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα ξημερώματα διάφορες περιοχές της Κύπρου προκάλεσαν προβλήματα αλλά και ζημιές. 

Διακοπές ρεύματος, αποκοπές δέντρων και πλημμύρες συνέθεταν το σκηνικό από χθες το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί. 

Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα φαινόμενα που έπληξαν τα ξημερώματα ολόκληρο το νησί, ωστόσο τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε Λευκωσία και Λεμεσό. 

Στη Λεμεσό, δύο ανεμοστρόβιλοι παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. 

Αποκοπές δέντρων, διακοπές ρεύματος, μέχρι και μετακίνηση κοντέινερ είναι ο απολογισμός της Θεομηνίας στη Λεμεσό.

Σήμερα αναμένεται το ίδιο σκηνικό, με ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε τις φωτογραφίες που απέστειλαν αναγνώστες του SigmaLive.

Στη Λευκωσία, οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν και ως αποτέλεσμα ο Πεδιαίος να κατέβει ορμητικός. 

Φωτογραφίες και βίντεο από Weather Forecast Cyprus.

Άστατος και με έντονα φαινόμενα αναμένεται να είναι ο καιρός το απόγευμα, αλλά κυρίως το βράδυ, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθη Νικολαΐδη. 

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε ότι το σκηνικό του καιρού θα συνθέτουν έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι.

Είναι επίσης πιθανό το ενδεχόμενο να σημειωθεί χιονόπτωση, στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Το σύστημα χαμηλής πίεσης αναμένεται να μας επηρεάζει μέχρι και την Παρασκευή, ωστόσο όχι τόσο έντονα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσίαεξέδωσε νωρίτερα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες. 

Η θεομηνία που έπληξε τα ξημερώματα ιδιαίτερα περιοχές της Λευκωσίας, προκάλεσε ζημιές αλλά και προβλήματα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται επί ποδός από τις 02:20 το πρωί. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν και τη Βουλή των Αντιπροσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας, με το ισόγειο του κτιρίου να πλημμυρίζει καταστρέφοντας υπολογιστές και εξοπλισμό. 

Από το πρωί εργαζόμενοι στη Βουλή, προσπαθούν να απομακρύνουν το νερό με κάθε δυνατό μέσο.

Aναλυτικά ο καιρός

Το απόγευµα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά ή σε καταιγίδα µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόµενα, ενδέχεται να είναι έντονα, ενώ πιθανό να σηµειωθεί και χαλαζόπτωση. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νότιοι, µέτριοι, 4 µποφόρ και τοπικά ή σε καταιγίδα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα ή σε καταιγίδα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι.
Την Παρασκευή, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές η και καταιγίδα, κυρίως το πρωί και το µεσηµέρι. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

sigmalive.com

Back to top button