Διεθνή

Iσραηλινά πυρά κατά διαδηλωτών στα σύνορα Ισραήλ με Λίβανο. Τραυματίες!!

Πυρ κατά διαδηλωτών στα σύνορα με Λίβανο για β΄συνεχή ημέρα από Ισραηλινούς συνοριοφύλακες. Τραυματίες!! Κάποιοι που είναι κοντά στα επεισόδια λένε ότι δεν γνωρίζουν ακριβώς από που προήλθαν τα πυρά..

Στο Adaïssé, οι διαδηλωτές ήρθαν να «πεθάνουν μάρτυρες» για την Παλαιστίνη
Πολλές συγκεντρώσεις υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο τον Λίβανο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Διαδηλωτές, με παλαιστινιακή σημαία στο χέρι, συγκεντρώθηκαν και στις 15 Μαΐου 2021 στο Adaïssé μπροστά από το τσιμεντένιο τείχος που χτίστηκε από το Ισραήλ στα σύνορά του.

Εικόνα

Αυτή την ημέρα της 73ης επετείου της Νάκμπα, η «καταστροφή» που τιμά την απομάκρυνση/ εκτοπισμό/εκπατρισμό των Παλαιστινίων μετά τη δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ το 1948, εκατοντάδες διαδηλωτές Λιβάνου και Παλαιστίνης συγκεντρώθηκαν στο Adaïssé, στα σύνορα με το Ισραήλ, στις παρυφές του τσιμεντένιου τοίχου που χτίστηκε από το εβραϊκό κράτος, για να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους προς την Παλαιστίνη.Αναφέρθηκαν επίσης πολλές διαδηλώσεις σε όλη την περιοχή του Λιβάνου, μετά τον θάνατο ενός ακτιβιστή της Χεζμπολάχ, που σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό καθώς διέσχισε τα σύνορα με μια ομάδα διαδηλωτών χθες.

Peut être une image de ‎texte qui dit ’‎روبعة العز بوجه أعدائنا لستُم آمنين אתה לא בטוח‎’‎

Σύμφωνα με τον Omar Tamo, δημοσιογράφο για την αγγλική μας έκδοση L’Orient-Today, και τις εικόνες του φωτορεπόρτερ João Sousa, δεκάδες Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πλησίασαν στο συγκεκριμένο ισραηλινό τείχος που χωρίζει τον Λίβανο και το Ισραήλ το Σάββατο απόγευμα, πριν περάσουν το μικρό μεταλλικό φράγμα εγκατεστημένο στο έδαφος του Λιβάνου, στο επίπεδο της πόλης Adaïssé στο Νότο. Μια ομάδα υποστηρικτών του Εθνικού Κοινωνικού Κόμματος της Συρίας (PSNS) ήταν επίσης παρούσα, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο μας Lyana Alameddine.

Λιβανέζοι ή Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στο Λίβανο, οι διαδηλωτές διακηρύσσουν την υποστήριξή τους στην παλαιστινιακή υπόθεση.lorientlejour 15/5/21

dimpenews.com

Back to top button