breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Νέα μέτρα λογοκρισίας της ΕΕ τίθενται σε ισχύ στις 25 Αυγούστου – Κίνδυνος εξαφάνισης για τα εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης

Από τις 25 Αυγούστου, η ΕΕ θα απαγορεύσει όλα τα μηνύματα από το Διαδίκτυο που θεωρεί ότι αποτελούν παραπληροφόρηση, ψευδείς ειδήσεις ή παραβιάσεις θεμελιωδών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό γίνεται μέσω του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (ακούγεται πολύ αθώο) ή του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Η επιβολή αυτού του νόμου βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ειδικών συντονιστών. Η Επιτροπή θα επιβλέπει τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες και τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης.

Οι Ευρωπαίοι Συντονιστές Ψηφιακών Υπηρεσιών θα είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη μικρότερων πλατφορμών και μηχανών αναζήτησης. Αυτό το δεύτερο μέτρο λογοκρισίας μέσω των συντονιστών θα τεθεί σε λειτουργία έως τις 17 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Μια θάλασσα προπαγάνδας

Στο εγγύς μέλλον θα είναι πιο δύσκολο να βρεθούν κρίσιμες για την κυβέρνηση πληροφορίες στον Ιστό. Θα υπάρξει μικρή ή καθόλου αντίθετη άποψη στο διαδίκτυο εντός της Ένωσης σχετικά με το κλίμα, τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 5G, τις πανδημίες, τις ασθένειες, τις διαδηλώσεις, τη γεωμηχανική κ.λπ.

Οι μηχανές αναζήτησης θα επιλέγουν μόνο τις πληροφορίες που «επιτρέπεται» στον Ευρωπαίο να διαβάσει. Επί του παρόντος, το “googling” σημαίνει ήδη ότι οι περιορισμένες πληροφορίες διαβιβάζονται σε κάποιο βαθμό, αλλά μετά το τέλος Αυγούστου ο φράκτης θα είναι πραγματικά αδιαπέραστος. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα σας παρουσιάσουν μια θάλασσα κυβερνητικής προπαγάνδας.

Θυμηθείτε ότι οι ειδήσεις που εξακολουθείτε να λαμβάνετε ως αναγνώστης από εναλλακτικούς παρόχους ειδήσεων θα είναι πιο δύσκολο να διαπεράσουν το φράγμα λογοκρισίας! Εξάλλου, από τον Φεβρουάριο του 2024, οι οικοδεσπότες Διαδικτύου και οι πελάτες τους θα ελέγχονται επίσης! Και δεν θα μπορείτε να είστε επικριτικοί στο Facebook ή το Twitter, γιατί πριν το καταλάβετε, θα είστε εκτός απο αυτό.

Εναλλακτικά μέσα

Τα ευρωπαϊκά εναλλακτικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης θα έρθουν αντιμέτωπα με την εξαφάνηση τους. Ίσως θα μπορούν να αναζητήσουν έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα εκτός της ΕΕ με την ελπίδα να ξεφύγουν από τον περιορισμό. Ή πρέπει να πάνε εκτός από διαδικτυακές οδούς για να προσεγγίσουν το κοινό τους.

Και στις δύο περιπτώσεις, δεν θα μπορούν πλέον να προωθούν τα άρθρα τους μέσω των μεγάλων κοινωνικών μέσων. Είχαν ήδη προβλήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα θέλουν να τους βγάλουν από την μέση εντελώς. Στα αποτελέσματα αναζήτησης, πολλά άρθρα που διαφωνούν με την κυβέρνηση δεν θα εμφανίζονται καθόλου.

Αντισταθείτε στην Κινεζοποίηση με κάθε μέσο με κάθε τρόπο.

Πηγή: Αναζητήσεις

 

Back to top button