breaking newsΔιεθνή

Τα νεοοθωμανικά όνειρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Η «γεωγραφία της καρδιάς» του από τη Θεσσαλονίκη και το Ιράκ μέχρι την Παλαιστίνη και την Αφρική

 

«Καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την Τουρκική Δημοκρατία να είναι ευτυχισμένη, επιτυχημένη και νικήτρια!»

Μετά τη μαζικότατη φιλοπασταινιακή συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην απώλεια των οθωμανικών εδαφών ενθυμούμενος τη Θεσσαλονίκη και πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας, της Συρίας, του Ιράκ και της Παλαιστίνης, κάνοντας λόγο για τη «γεωγραφία της καρδιάς του» από τα Βαλκάνια και την Παλαιστίνη μέχρι την Αφρική.

«Σήμερα η Τουρκία είναι η χώρα που φροντίζει αυτούς που δεν έχουν κανέναν, και η Τουρκία είναι ο ένας που τους φροντίζει, όπως ήταν η επιθυμία του ιδρυτή μας (σ.σ Κεμάλ). Από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από την Ασία μέχρι την Αφρική από το Τουρκεστάν μέχρι και την Παλαιστίνη. Όπου υπάρχει ένα με ανήμπορος, κάποιος με δακρυσμένα μάτια, η Τουρκία είναι που τρέχει δίπλα του, τον σηκώνει όρθιο και απαλύνει τον πόνο του» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος την Κυριακή, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης.

«Eμεἰς χθες δεν δείξαμε μόνο τη συμπαράσταση μας στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά ήταν ένα μήνυμα στη “γεωγραφία της καρδιάς μας”, ότι επεκτείνουμε την αποφασιστικότητα μας, την ανεξαρτησία μας και το μέλλον μας κι αυτό το ανακοινώσουμε σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν που ανακοίνωσε, χθες, τη ναυπήγηση δεύτερου αεροπλανοφόρου ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία, 100 πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού έπλεαν στα στενά του Βοσπόρου, μεταξύ αυτών και το αεροπλανοφόρο TCG Anadolu.

«Πριν από λίγο είδατε το πλοίο μη επανδρωμένων αεροσκαφών TCG. Anadolu. Mε τη βοήθεια του Θεού θα κάνουμε μια νέα συμφωνία με τους Ισπανούς και θα ναυπηγήσουμε ένα μεγαλύτερης κατηγορίας πλοίο για να διαθέτουμε δυο αεροπλανοφόρα» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος και διεμήνυσε: «Καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την Τουρκική Δημοκρατία να είναι ευτυχισμένη, επιτυχημένη και νικήτρια!».

PrimeNews.

Back to top button