breaking newsΚύπρος

Χριστοδουλίδης: «Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα βοηθήσει το Κυπριακό»…!!!

 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι θα ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ευχήθηκε να προκύψει θετικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση και τόνισε ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα βοηθήσει και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το Κυπριακό.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε τη θέση της Αθήνας, ότι δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση, χωρίς την επίλυση του Κυπριακού.

Όσον αφορά τη νεκρή ζώνη, είπε ότι υπάρχει αμφισβήτησή της από τουρκικής πλευράς, με διαφορετικά περιστατικά, όπως στη Δερύνεια και τον Άγιο Δομέτιο, προσθέτοντας ότι πρόκειται για διαχρονική στάση, την οποία η κυβέρνηση δεν υποβαθμίζει.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι έχει ήδη αποταθεί για το θέμα σε Ηνωμένα Έθνη και Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να νιώθουν ασφαλείς οι κάτοικοι των περιοχών και διαβεβαίωσε ότι εφόσον χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

on PrimeNews.

Back to top button