breaking newsΕλλάδα

Άρχισαν τα «όργανα» στη Θράκη – Μουσουλμάνος αυτοδιοικητικός: «Θρακιώτες οι Τούρκοι της Αδριανούπολης» – «Θετική η Συμφωνία των Πρεσπών»

 

Νέα πρόκληση από Τούρκους και μουσουλμάνους στη Θράκη. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αναφερόμενος στη «θετικότητα» της Συμφωνίας των Πρεσπών που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως οι Τούρκοι της Αδριανούπολης δηλώνουν και πρέπει να δηλώνουν… Θρακιώτες.

 

Το περιστατικό αυτό συμπληρώνει τις «καταγγελίες» της Άγκυρας περί «πογκρόμ» της Αθήνας κατά της «τουρκικής μειονότητας»

Τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία και ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, προσκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του να επισκεφτεί και αυτός τη γείτονα, ένα δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου Anadolu αναφέρεται στην 29η Ιανουαρίου ως ημέρα αντίστασης για την «τουρκική» -όπως αποκαλεί τη μουσουλμανική- μειονότητα της Θράκης.

Οι προκλήσεις αυτές πρέπει να σταματήσουν, και η πολιτεία φέρει την ευθύνη. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε Τούρκους και μουσουλμάνους: H Θράκη είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Άρχισαν τα όργανα και στη Θράκη μετά την ψήφιση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών και το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς; Μήπως παίρνει σειρά και η Θράκη για απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως εκφράζουν φόβο ορισμένοι;

Φαίνεται ότι κάποιοι στον Έβρο βρήκαν την ευκαιρία και με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους 6 “πρόθυμους” βουλευτές, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ γράφοντας ότι κάτι αντοίστοιχο με όσα υποστηρίζουν οι Σκοπιανοί, ισχύει και για τους… Τούρκους της Αδριανούπολης.

Κι αναφερόμαστε στον μουσουλμάνο δάσκαλο Δαγκλή Γιασάρ, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Αλεξανδρούπολης με την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο facebook, αφού τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, το… προχώρησε πάρα πολύ και αρκετά επικίνδυνα. Έγραψε συγκεκριμένα, σε ανάρτηση με φωτογραφία που ανέβασε με το Νίκο Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτημα του γνωστού σε όλους μας Γρηγόρη Βαλλιανάτου, ότι:

“Η προσωπική μου γνώμη είναι πως εφόσον εξασφαλίζεται η ιστορική κληρονομιά για την Ελλάδα και ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάρχουν αλυτρωτισμοί.. είναι μια λύση θετική.. εγώ το σκέφτομαι αντίστοιχα με τη Θράκη που εντελώς φυσικά ο γείτονας κάτοικος Αδριανούπολης δηλώνει Θρακιώτης.. όμως για να πάρει κάποιος θέση δημόσια σε τέτοια ζητήματα οφείλει να ξέρει 2 πράγματα παραπάνω να έχει μελετήσει και όχι να πει τα ”νομίζω του” όπως έκανα εγώ μόλις τώρα”.

Ενώ δηλαδή αναγνωρίζει ότι μπορεί να μην ξέρει 2 πράγματα παραπάνω και λέει τα “νομίζω του”, με πολύ ευκολία επικαλέστηκε ότι οι Τούρκοι της Αδριανούπολης μπορεί να δηλώνουν Θρακιώτες, αναφέρει το evros-news.

Κι αν για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αναμενόμενο ο Δαγκλή Γιασάρ να παίρνει θετική θέση, μια και το ίδιο κάνει και ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου του οποίου είναι και δεν το κρύβει φίλος, αυτά που έγραψε για την Θράκη είναι και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

Γιατί η Αδριανούπολη μπορεί να βρίσκεται γεωγραφικά στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης, αλλά ο κάτοικος της είναι Τούρκος και σε καμιά περίπτωση Θρακιώτης. Όπως και ο κάτοικος των Σκοπίων, δεν είναι φυσικά Μακεδόνας, όπως ισχυρίζονται στην συγκεκριμένη χώρα και αποδέχθηκε δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση.

 

Πρέπει να πάρει θέση άμεσα ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, που το 2011 είχε αποκαλέσει Θρακιώτες τους Τούρκους της Κωνσταντινούπολης.

Το θέμα είναι κατά την γνώμη μας πολύ σοβαρό και θα πρέπει να πάρει θέση ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, υποψήφιος του οποίου είναι ο κ.Δαγκλή Γιασάρ, που εκφράζει τέτοιες ανιστόρητες και επικίνδυνες απόψεις για τους Τούρκους της Αδριανούπολης, την στιγμή που γνωρίζουμε πως στη συγκεκριμένη πόλη υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα των συλλόγων που ασχολούνται με την ψευδεπίγραφη και αποκαλούμενη “Ανεξάρτηρη Δυτική Θράκη”.

Βέβαια, για να πούμε του στραβού το δίκιο, ο μουσουλμάνος στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα τουρκικά Δαγκλή Γιασάρ, όπως αυτοπροσδιορίζεται και δημιούργησε και τον συγκεκριμένο σύλλογο με πολύ… έξυπνο τίτλο, μάλλον τα ίδια είπε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, που το 2011 σε εκδήλωση τουριστικής προβολής της Αλεξανδρούπολης στην Κωνσταντινούπολη απευθυνόμενος σε Τούρκους είχε πει: “Δεν επιτρέπεται Θρακιώτες όπως εσείς!!! να μην ξέρετε την άλλη γωνιά της Θράκης. Την Δυτική Θράκη”.

Δείτε εκείνη τη δήλωση του Βαγγέλη Λαμπάκη:

Back to top button