breaking newsΕλλάδα

Γκρεμίζεται άλλο ένα επιχείρημα των προπαγανδιστών της επάισχυντης συμφωνίας – Η Τουρκία πανηγυρίζει για την Συμφωνία των Πρεσπών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Ένα από τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ότι πρέπει να κλείσουμε το μέτωπο με τα Σκόπια για να αφοσιωθούμε στη μεγάλη απειλή που είναι η Τουρκία.

Το επιχείρημα είναι πολλαπλώς ανερμάτιστο και επικινδύνως αφελές

 Εξηγώ τους λόγους:

Ισχυρίζονται ότι «κλείνουν» ένα μέτωπο. Όμως το αντίθετο συμβαίνει.

Στην πραγματικότητα η Συμφωνία ανοίγει περισσότερα ζητήματα, διότι νομιμοποιεί τρεις βαλκανικούς εθνικισμούς: Τον ψευδομακεδονικό, τον αλβανικό, αφού η αλβανική κοινότητα επέβαλε πολλούς από τους όρους της στην αναθεώρηση του Συντάγματος, και τον βουλγαρικό, ο οποίος άλλωστε ξεκίνησε το ζήτημα από το 1870.

Η Ελλάδα δεν διατηρεί Μεραρχίες στα σύνορα με τα Σκόπια. Ο αγώνας είναι διπλωματικός, πολιτικός, ιδεολογικός. Άρα δεν στερείται ο Στρατός μας ενόπλων τμημάτων, τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία.

Όταν η Τουρκία του νεο-οθωμανιστή Ερντογάν βλέπει τη χώρα μας να υποχωρεί ενώπιον μικροτέρων και ανισχύρων χωρών, όπως είναι τα Σκόπια, τότε αποθρασύνεται. Παίρνει το μήνυμα ότι είμαστε φοβισμένοι και ηττοπαθείς, άρα τής ανοίγει η όρεξη για περιπέτειες!

Η Ιστορία καταδεικνύει ότι η Τουρκία πάντα ενδιαφερόταν για τη δημιουργία ανεξαρτήτου «Μακεδονικού» κράτους στα Βαλκάνια. Το 1942, επί Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τούρκος Πρέσβυς στο Λονδίνο Ρεούφ Μπέης συνάντησε τον εξόριστο Έλληνα Πρωθυπουργό Εμμανουήλ Τσουδερό και τού δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί τη δημιουργία ενός φιλοτουρκικού διαδρόμου μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας με τη δημιουργία ξεχωριστού «Μακεδονικού» κράτους. Εξ άλλου ο Αμερικανός Φρανκ Βέμπερ στο πολυσυζητημένο βιβλίο του «Ο Επιτήδειος Ουδέτερος» αναφέρει ότι η Τουρκία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήθελε να δημιουργήσει μία ζώνη τουρκικού ελέγχου μεταξύ του Γερμανικού και του Σλαβικού κόσμου αποσπώντας εδάφη από τη Βόρειο Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Στη σύγχρονη περίοδο και αμέσως μόλις αποσχίσθηκαν τα Σκόπια από τη Γιουγκοσλαβία (1991) η γείτων Τουρκία έσπευσε να τα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πιέσεως εναντίον μας. Τον Μάιο του 1992 ανακοινώθηκε ότι η Άγκυρα αναλαμβάνει την εκπαίδευση των αξιωματικών του νέου στρατού των Σκοπίων. Τον Μάρτιο του 1993 το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε το βιβλίο «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική», το οποίο διανεμήθηκε σε όλες τις στρατιωτικές σχολές. Ο συντάκτης του βιβλίου επαναλαμβάνει τη σκοπιανή προπαγάνδα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας και ότι στη Βόρειο Ελλάδα ζει «Μακεδονική» μειονότητα 300.000 ατόμων!

Σε δυσκολότερες περιόδους αντιμετωπίσαμε επιτυχώς δύο μέτωπα. Μετά την πτώχευση του 1893 φθάσαμε στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13 όπου νικήσαμε και τους Τούρκους και τους Βουλγάρους. Ας μην βρίσκουν, λοιπόν, προφάσεις εν αμαρτίαις.

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 13.1.2019

Back to top button