breaking newsΔιεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Κούρδοι καμικάζι εξουδετερώθηκαν στον Έβρο – Ετοίμαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας

 

Σημαντική θέση στη σημερινή επικαιρότητα στην Τουρκία λαμβάνει η είδηση της Γενί Σαφάκ ότι στον Έβρο εξουδετερώθηκαν 4 φερόμενοι επίδοξοι καμικάζι προερχόμενοι από την Ελλάδα με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας εντός της Τουρκίας.

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ επανέρχεται σήμερα στο θέμα του ‘Λαυρίου’ με δημοσίευμα περί εξόντωσης επίδοξων βομβιστών αυτοκτονίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «4 τρομοκράτες της DHKP/C, οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν από την Ελλάδα στην Τουρκία για βομβιστική επίθεση, συγκρούστηκαν με Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα του Έβρου. Οι τρομοκράτες, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς, έπεσαν νεκροί. Στους τρομοκράτες και στη διαδρομή που διένυσαν βρέθηκαν γιλέκα αυτοκτονίας με εκρηκτικούς μηχανισμούς».

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι επίδοξοι καμικάζι προέρχονταν από το στρατόπεδο Λαυρίου στην Ελλάδα, το οποίο, όπως αναφέρεται, «είναι η ευρωπαϊκή βάση εκπαίδευσης και καταφυγής των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, DHKP/C, MLKP, TKP-ML, TIKKO και FETO. Το στρατόπεδο, το οποίο έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής εκατοντάδες τρομοκράτες, είναι επίσης ο πρώτος σταθμός στην Ευρώπη για τρομοκράτες που διέφυγαν από την Τουρκία. Στο στρατόπεδο, οι τρομοκράτες εκπαιδεύονται στην κατασκευή βομβών και στη δολιοφθορά. Οι τρομοκράτες που εξουδετερώθηκαν στις 30 Οκτωβρίου στα σύνορα πιστεύεται ότι προέρχονταν επίσης από αυτό το στρατόπεδο».

Οι βομβιστές αυτοκτονίας δεν μπόρεσαν να περάσουν τον Έβρο

Οι Τούρκοι στρατιώτες παρακολουθούν στενά τα σύνορα στον Έβρο στο πλαίσιο της καταπολέμησης της λαθραίας διακίνησης μεταναστών. Συνάντησαν τα 4 άτομα γύρω στις 03.30 στις 30 Οκτωβρίου. Οι ύποπτοι απάντησαν με πυροβολισμούς, αλλά οι Τούρκοι στρατιώτες τους εξουδετέρωσαν.

Βρέθηκαν βόμβες

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, στους υπόπτους βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Ομάδες της χωροφυλακής άρχισαν έρευνα στην περιοχή, ακολουθώντας τη διαδρομή από την οποία προέρχονταν οι ύποπτοι και πέρασαν ακόμη και στην ελληνική πλευρά. Σε κενή έκταση 2 χλμ. μακριά από τα σύνορα βρέθηκαν γιλέκα βομβών αυτοκτονίας βάρους 12 κιλών με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Όλα τα μέλη της οργάνωσης

Πηγές ασφαλείας ενημέρωσαν ότι 3 από τους τρομοκράτες που έφεραν ταυτότητες εξωτερικού ήταν ενδεχομένως μέλη της DHKP/C και ένας από αυτούς φέρεται να ήταν οδηγός. Αποκαλύπτεται ότι ο οδηγός, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, έχει ποινικό μητρώο λόγω έρευνας για τρομοκρατική οργάνωση. Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην άλλη πλευρά του Έβρου. Οι σοροί των 4 τρομοκρατών, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για νεκροψία-νεκροτομή.

PrimeNews.

Back to top button