breaking newsθρησκεια

Επίτιμος αρχηγός αφρικανικής φυλής ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος..!!! Όχι δεν είναι στο καρναβάλι..!!

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος..!!!!

Νέος επίτιμος αρχηγός της φυλής Νάντι είναι ο Πατριάρχης Θεόδωρος. Φωτογραφία: facebook.com/UOChurchΝέος επίτιμος αρχηγός της φυλής Νάντι είναι ο Πατριάρχης Θεόδωρος. Φωτογραφία: facebook.com/UOChurch

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας Αλεξανδρείας έλαβε τα ρέγκαλια του – στεφάνι και σκούφο που θα έπρεπε να φορούν οι ηγέτες της φυλής Νάντι.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2023 απονεμήθηκε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο ο τίτλος του «επίτιμου ηγέτη» της αφρικανικής φυλής Νάντι, αναφέρθηκε στη σελίδα Facebook της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουγκάντα – Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας.

Μετά τη λειτουργία, κατά την οποία τελέστηκε η αρχιερατική χειροτονία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος επισκέφθηκε το χωριό Kesengey της Κένυας, όπου ανακηρύχθηκε «επίτιμος αρχηγός» της φυλής Νάντι.

Η τελετή περιλάμβανε την απονομή στο προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας των διακριτικών, τα οποία θα έπρεπε να φορούν οι ηγέτες της φυλής Νάντι.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι, σύμφωνα με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, ο Βαρθολομαίος είναι ο επικεφαλής των Ορθοδόξων.

Back to top button