breaking newsκοινωνία

Κύπρος-Μαρτυρία από φωτιά στο εργοστάσιο: «Βιώσαμε ένα χάος»

Συγκλονίζει η μαρτυρία άντρα που βρισκόταν δίπλα από το εργοστάσιο το οποίο πήρε φωτιά στη Βιομηχανική Στροβόλου, η οποία και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός εργάτη.

Μιλώντας στον ACTIVE και την εκπομπή «Ατζέντα», ο Πανίκος Αραούζος, ο οποίος εργάζεται σε υποστατικό που γειτνιάζει με το εργοστάσιο που πήρε φωτιά, είπε πως σήμερα βίωσαν ένα χάος. «Δεν ξέρουμε πώς άρχισε η πυρκαγιά.

Εμείς ήμασταν μέσα στο δικό μας εργοστάσιο που γειτνιάζει με το εργοστάσιο που πήρε φωτιά. Ακούσαμε η ώρα 9 παρά 10 ένα δυνατό κρότο και βγήκαμε να δούμε τι γίνεται. Είδαμε το υποστατικό να τυλίγεται στις φλόγες», ανέφερε.

Αποκάλυψε μάλιστα πως αμέσως έτρεξαν με πυροσβεστήρες για να προλάβουν την επέκταση της φωτιάς, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν πολύ κοντά λόγω και των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν εκεί.

«Πανικοβληθήκαμε», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Πυροσβεστική έφτασε στο χώρο μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά.  «Πετάγονταν υλικά στα διπλανά υποστατικά. Δεν μπορούσαμε να μπούμε μέσα λόγω των καπνών», εξήγησε ο κ. Αραούζος.

Όσον αφορά τον τραγικό θάνατο του 62χρονου, είπε πως συνάδελφοι του προσπάθησαν να τον βγάλουν έξω από το κτίριο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν καθώς τραυματίστηκαν και οι ίδιοι στα χέρια με εγκαύματα.
 

Τέλος, εξήγησε πως η σημερινή μέρα είναι πάρα πολύ δύσκολη για τον κόσμο της περιοχής και πως αυτά που είδαν, δεν περιγράφονται με λόγια.
 

Επιμέλεια: Ζήνα Χριστοφή
  Στέφανος Κουρατζής   
Back to top button