breaking newsΕλλάδαθρησκεια

Θαυμαστό γεγονός στον οικισμό ”Άγιος Παύλος” Χαλκιδικής κατά την εποχή του εμφυλίου!!

αρχείο

Στον οικισμό Άγιος Παύλος του νομού Χαλκιδικής, στην περιοχή της Νέας Προποντίδας περί τα 30χλμ από τη Θεσσαλονίκη κατά τον εμφύλιο σημειώθηκε ένα θαυμαστό γεγονός που εξιστορεί επιζήσασα αυτόπτης της Γερμανικής Κατοχής.

Σε όλα τα σπίτια του χωριού ή στα περισσότερα από αυτά σχηματίστηκαν εικόνες Αγίων στα τζάμια για 2 με τρεις μέρες. Σε άλλο σπίτι εμφανίστηκε η εικόνα των Τριών Ιεραρχών σε άλλο του Αγίου Αθανασίου κλπ. Κανένα σπίτι δεν χτυπήθηκε στον εμφύλιο ούτε στο χωριό υπήρξαν εχθροπραξίες αν και υπήρχαν ιδεολογικές διαφορές. Επίσης σύμφωνα με τη μαρτυρία ανάλογα με τις εικόνες που εμφανίστηκαν στα τζάμια του κάθε σπιτιού ευλογήθηκαν και οι ένοικοι. Για παράδειγμα στο σπίτι που εμφανίστηκε η εικόνα των Τριών Ιεραρχών οι απόγονοι απέκτησαν μόρφωση πανεπιστημιακού επιπέδου έγινα των Γραμμάτων ενώ προηγουμένως κανένας από τη γενιά τους δεν είχε αντίστοιχη σπουδή.

Κατά τη γερμανική Κατοχή που προηγήθηκε το χωριό κατέλαβαν οι Γερμανοί αλλά είχε έρθει και ένα τάγμα Βουλγάρων. Η μάρτυρας λέει πως οι Γερμανοί κατέλαβαν το σχολείο και εκεί έβαλαν την Κομαντατούρ. Ενώ είχαν δημεύσει το πιο πλουσιόσπιτο και είχαν τοποθετήσει τη διοίκηση τους.

Στο χωριό Άγιος Παύλος οι κάτοικοι προήλθαν ως πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη το 1923. 29/6/22 (Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων)-Από τη ”Λαϊκή Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια”

dimpenews.com

Back to top button