Διεθνή

Βίαιη υπαγωγή της περιώνυμης Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στην Aυτοκέφαλη Εκκλησία OCU! Eκτροπή Κατάληψη με τη δύναμη της SBU. Κοσσυφοπέδιο το Κίεβο!!!

Βίαιη υπαγωγή της περιώνυμης Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στην αυτοκέφαλη Εκκλησία OCU
Η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ έχει επανεγγραφεί, επνακαταχωτηθεί στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU), δήλωσε ο Yevstratiy Zorya, εκπρόσωπος της OCU. Η OCU υποστηρίζεται από τις ουκρανικές αρχές. Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος θα πρέπει να γίνει ο νέος επικεφαλής της Λαύρας. Πρόκειται για εκτροπή κατάληψη με δύναμη της SBU. Κοσσυφοπέδιο το Κίεβο!!! Διωγμοί…

Η Λαύρα της Αγίας Κοιμήσεως Κιέβου-Πετσέρσκ είναι ένα από τα πρώτα μοναστήρια στη Ρωσία του Κιέβου. Προηγουμένως, η Κάτω Λαύρα υπαγόταν στη δικαιοδοσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας) και η Άνω Λαύρα στη δικαιοδοσία του Ιστορικού και Πολιτιστικού Αποθέματος Κιέβου-Πετσέρσκ.

«Την 1η Δεκεμβρίου 2022 καταχωρήθηκε ο καταστατικός χάρτης της Λαύρας της Αγίας Κοιμήσεως Κιέβου-Πετσέρσκ (μοναστήρι) της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας). Οι πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη νομική οντότητα ως μέρος της Τοπικής Εκκλησίας καταχωρήθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου στο Ενιαίο Κρατικό Μητρώο », έγραψε ο Yevstratiy Zorya στο Facebook. Επίσης, με απόφαση της Συνόδου, ο μακαριστός Μητροπολίτης Επιφάνιος ορίστηκε επικεφαλής της μονής ως νομικό πρόσωπο, είπε ο Ευστράτι Ζόρια μετά την απομάκρυνση σύλληψη του Μητροπολίτη Pavel.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που πρόσκειται στη Μόσχα. Αναστολή θρησκευτικών ελευθεριών, ελευθερίας θρησκευτικής συνείδησης κι έκφρασης της πλειοψηφίας του λαού. Διωγμοί.

dimpenews.com

Back to top button