breaking newsΕλλάδα

Άγρια προβοκάτσια: Διαδηλωτές στο έδαφος από χημικά – Άγριο ξύλο κατά πατριωτών & τραυματίες – Ημέρα ντροπής για τον Τσίπρα

 

Ένα μωρό περίπου δύο ετών μεταφέρθηκε πριν από λίγο από το Σύνταγμα με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το μωρό δεν έχει τις αισθήσεις του.

Οι διαδηλωτές άνοιξαν διάδρομο για να μεταφερθεί το μωρό στο ασθενοφόρο και από εκεί οι διασώστες να το μεταφέρουν σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Εικόνες ντροπής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, όταν μετά τα επεισόδια που προκάλεσε μικρή ομάδα κουκουλοφόρων στα σκαλάκια της Βουλής, τα ΜΑΤ έκαναν εκταταμμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα να διαλυθεί ο κόσμος στο πάνω μέρος της πλατείας.

Τα ΜΑΤ επέλεξαν να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος για να καταστείλουν τα επεισόδια που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι (οι οποίοι τους επιτέθηκαν με λοστάρια), με αποτέλεσμα το πλήθος έντρομο να τρέχει αριστερά και δεξιά για να μπορέσει να πάρει ανάσα.

Ηλικιώμενοι, ρασοφόροι αλλά και νεότεροι, έψαχναν να βρουν λίγο νερό για να ρίξουν στο πρόσωπό τους, έβαζαν στα πρόσωπό τους τα ρούχα τους για να μπορέσουν να πάρουν ανάσες, ενώ κατά πληροφορίες ηλικιωμένες λιποθύμησαν και υπάρχουν και τραυματίες. 

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι υπάρχουν και τραυματίες αστυνομικοί, δεν λένε όμως κουβέντα για την επιλογή τους να ρίξουν δακρυγόνα μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και μάλιστα ενώ στο πλήθος υπήρχαν ηλικιωμένοι και παιδιά.

Πρώτες βοήθειες δίνουν συγκεντρωμένοι στους διαδηλωτές που έχουν εισπνεύσει χημικά. Όπως μπορείτε να δείτε από τη φωτογραφία, η συγκεκριμένη κυρία έχει πέσει κάτω από την εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί διαδηλωτές έχουν αναπνευστικά προβλήματα από τη χρήση χημικών.

Επεισόδια στα σκαλάκια της Βουλής

Στις 2:30 περίπου επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλάκια πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Πρόκειται για μία πολύ μικρή ομάδα που αποσπάστηκε από τον όγκο της διαδήλωσης και ήρθε σε αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές πέταξαν προς την μεριά των αστυνομικών μπογιές και μπουκάλια με νερό. Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλοπ, αλλά και με εκτεταμένη χρήση χημικών.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

Ελληνικές σημαίες από διαδηλωτές για τη Μακεδονία έπαιρναν νωρίτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες, αντιεξουσιαστές σε δρόμους κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Οι αναρχικοί είχαν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση κατά του συλλαλητηρίου στα Προπύλαια.

Οι αναρχικοί γέμισαν μάλιστα με υβριστικά συνθήματα κατά του συλλαλητηρίου την πλατεία Συντάγματος. Σημειώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας έχουν αναπτυχθεί 2.000 άνδρες της ΕΛΑΣ για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Κοσμοσυρροή στην πλατεία Συντάγματος για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κόσμος που έχει φτάσει στην πλατεία Συντάγματος ξεπερνάει τις 200.000 και ο αριθμός αυξάνεται σταθερά. Στο σημείο έχουν ήδη φτάσει οι περισσότεροι διαδηλωτές από τη Βόρεια Ελλάδα που νωρίς το πρωί αφίχθησαν με πούλμαν στην Αθήνα. Παράλληλα υπάρχουν έντονα παράπονα πως έχουν εγκλωβιστεί λεωφορεία γεμάτα κόσμο στα διόδια.

Η αστυνομική παρουσία είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ιδίως πέριξ του κοινοβουλίου καθώς και στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου όπου έχει στηθεί φραγμός προκειμένου οι διαδηλωτές να μην έρθουν σε επαφή με όσους συμμετέχουν στην αντισυγκέντρωση που έχουν προαναγγείλει συλλογικότητες και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που έχει λάβει η αστυνομία, για την αποφυγή εκτρόπων, ελικόπτερο και drones θα πετούν διαρκώς πάνω από τον χώρο του συλλαλητηρίου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο κέντρο, ενώ έχουν κλείσει και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ομόνοια» και «Πανεπιστήμιο».

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ

Σύγχυση επικράτησε το πρωί με αφορμή το γεγονός ότι η μπάντα του Λιμενικού, συνόδευσε την προεδρική Φρουρά στην αλλαγή φρουράς που γίνεται στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Η μπάντα του Λιμενικού στις 11:00 το πρωί, έφτασε στο μνημείο παιανίζοντας το «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ σε άψογη παράταξη ακολουθούσε το άγημα της Προεδρικής Φρουράς.

Η μεγάλη αλλαγή φρουράς

Ο κόσμος μάλιστα που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ξέσπασε σε θερμό χειροκρότημα και επευφημίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Όλγα Γεροβασίλη, ενοχλήθηκαν και ζήτησαν ενημέρωση για το γεγονός.

Ωστόσο, όπως την ενημέρωσαν είναι κάτι το οποίο προβλέπεται και γίνεται κάθε Κυριακή, κάποιες φορές και με την συμμετοχή της μπάντας του λιμενικού. Για τη σημερινή παρουσία τους, την εντολή είχε δώσει ο Συνταγματάρχης της Προεδρικής Φρουράς.

(Αρχικό κείμενο)

Κατά εκατοντάδες συρρέουν στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές που καταφθάνουν στην Αθήνα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Εξω από τη Βουλή, όπου κατατέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και πριν κληθούν να ψηφίσουν οι «300» -έως το τέλος της εβδομάδας- οι πολίτες δίνουν τη δική τους ψήφο: «Οχι».

H συμβολή των οδών Ερμού και Νίκης / Φωτογραφία: Twitter

 

Η κάτω πλευρά της Καπνικαρέα / Φωτογραφία: Twitter

Η κάτω πλευρά της Καπνικαρέα / Φωτογραφία: Twitter

.pentapostagma.gr

Back to top button