breaking newsκοινωνία

Αγοραπωλησία βρέφους: Πώς «κάηκε» ο εμπλεκόμενος Ε/κ άνδρας

Στις Φυλακές βρίσκεται από σήμερα και για οκτώ μέρες γυναίκα «μεσάζουσα» σε υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους.

Αποδέκτες της παράνομης αυτής πράξης ήταν ένας Ελληνοκύπριος και ένας Τούρκος οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι ζευγάρι. Πληροφορίες μάλιστα του SigmaLive αναφέρουν ότι οι δυο τους είναι παντρεμένοι με αποτέλεσμα ο Τούρκος να αναγνωρίζεται στην Κυπριακή Δημοκρατία ως ευρωπαίος πολίτης.

Σημειώνεται ότι αργά το απόγευμα υπήρξε τοποθέτηση από την Πρόεδρο των ΛΟΑΤ. 

Η Πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι “θύμα και το ομόφυλο ζεύγος”.

 

Πως ξεδιπλώθηκε το κύκλωμα

Έγκυρες πηγές με τις οποίες συνομίλησε το SigmaLive αναφέρουν ότι ο μηχανισμός της Δημοκρατίας κινητοποιήθηκε όταν ο Ελληνοκύπριος ζήτησε από κυπριακό Δικαστήριο την πλήρη γονική μέριμνα του βρέφους το οποίο σήμερα υπολογίζεται να είναι 1.5 – 2 ετών.

Ο ίδιος όπως αναφέρουν ίδιες πληροφορίες, είχε αναγνωρίσει το βρέφος και γι’ αυτό ζήτησε από το Δικαστήριο και την πλήρη γονική μέριμνα. Η καταγγελία στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων έγινε από το Γραφείο Ευημερίας το οποίο και αντιλήφθηκε προφανώς την παρανομία.

Η όλη υπόθεση χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής με διεθνή χαρακτήρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε Κύπρο και Φιλιππίνες από τον Μάρτη του 2017 μέχρι τον Γενάρη του 2019. Ίδιες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ λένε πως η ύποπτη 47χρονη ταξίδεψε στις Φιλιππίνες τον Μάρτιο του 2017.

Τότε η βιολογική μάνα του βρέφους υπολογίζεται πως ήταν 4-5 μηνών. Η ύποπτη ταξίδεψε ξανά στις Φιλιππίνες τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Το βρέφος ήρθε στον κόσμο τον Ιούλιο του 2017. Η βιολογική μητέρα φέρεται να σύναψε συμφωνία με τον Ελληνοκύπριο για να της αποστέλλει ο τελευταίος 250 ευρώ μέχρι να γεννήσει.

Όπως υπολογίζεται η βιολογική μητέρα έλαβε μέχρι να γεννήσει 1000-1500 ευρώ

Η ύποπτη 47χρονη ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε λεφτά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές ενώπιον τους οι δυο καταζητούμενοι μαζί με το βρέφος βρίσκονται στην Τουρκία. Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα λάβουν άλλες 20 καταθέσεις ενώ εκκρεμούν να γίνουν κι άλλες έρευνες.

 

 

 

 

.sigmalive.com/new

Back to top button