breaking newsΆποψηΕλλάδα

Εμμ. Γούναρης: Οι προειδοποιήσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

 

 

Οι τελευταίες αυστηρές προειδοποιήσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, σοβαρού αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, προς την Τουρκία, ο οποίος επεσήμανε ότι σε περίπτωση αποβίβασης τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ελληνική βραχονησίδα θα βομβαρδίσει και θα ισοπεδώσει αυτή, προκάλεσαν πλήρη ικανοποίηση στον ελληνικό λαό.

Τέτοιες δυναμικές απαντήσεις έπρεπε προ πολλού να είχαν λεχθεί και από τον έλληνα πρωθυπουργό και υπουργό των Εξωτερικών. Από την άλλη πλευρά, οι αυστηρές αυτές δηλώσεις αφήνουν να εννοηθεί ότι κάτι σοβαρό είχε πληροφορηθεί ο ναύαρχος από τις στρατιωτικές μυστικές ελληνικές υπηρεσίες.

Μήπως οι Τούρκοι είχαν υπόψη τους να πραγματοποιήσουν ορισμένες επιθετικές δραστηριότητες στις βραχονησίδες γύρω από το Καστελλόριζο ή ακόμα και να ολοκληρώσουν την κατάληψη των Ιμίων;

Κάτι τέτοιο έχει ακουσθεί! Καλώς λοιπόν έκανε ο Αρχηγός! Διαφορετικά θα ακολουθούσε πάλι ό,τι έκανε μέχρι τώρα το υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή διπλωματικά διαβήματα, που δεν φρονιμίζουν τους τούρκους ιέρακες, τους προτιθέμενους εισβολείς! Σε απάντηση των ελληνικών προειδοποιήσεων προς την Τουρκία, ο εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν κ. Ιμπραήμ δήλωσε ότι «η Τουρκία, τόσο βόρεια και νότια όσο δεξιά και αριστερά, θα πράξει το παν για την προάσπιση των τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο».

Με μία διαφορά: Το διεθνές δίκαιο που επικαλείται η Τουρκία δεν είναι διεθνές, είναι τουρκικό, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο. Την ημέρα των Χριστουγέννων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι τον Ιανουάριο του 2019 το νέο ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει εργασίες στην τουρκική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στη Νότια Μεσόγειο.

Η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα όμως στη Νότια Μεσόγειο περιλαμβάνει, κατά την τουρκική άποψη, ολόκληρη την ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και μέρος της Κυπριακής! (Βλέπε εδώ τον χάρτη του άρθρου της Κυριακής 23/12/2018).

Στη συνέχεια ο κ. Τσαβούσογλου χαιρέτισε την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα ως προσκεκλημένου του κ. Ερντογάν. Μήπως λοιπόν οι παμπόνηροι τούρκοι «σύμμαχοί μας» επιφυλάσσουν καμιά έκπληξη στον πρωθυπουργό μας, εγκαινιάζοντας τις μέρες που θα βρίσκεται στην άγκυρα έρευνες στην «τουρκική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα», η οποία με βάση το διεθνές δίκαιο τυγχάνει να είναι ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, έστω ένα μεγάλο τμήμα αυτής;

Ας προσέξουμε λίγο, κύριε πρωθυπουργέ!

, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΟΥΝΑΡΗΣ

Πηγή: https://www.paron.gr/2018/12/31/oi-proeidopoiiseis-toy-archigoy-geetha/

Back to top button