breaking newsΕλλάδα

Η κάθοδος των «μυρίων» στο Σύνταγμα: Αι γενεαί πάσαι συρρέουν έξω από τη Βουλή – Σοκ και δέος στο Μ. Μαξίμου – Δείτε Live

 

Κατά εκατοντάδες συρρέουν στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές που καταφθάνουν στην Αθήνα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

 

Εξω από τη Βουλή, όπου κατατέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και πριν κληθούν να ψηφίσουν οι «300» -έως το τέλος της εβδομάδας- οι πολίτες δίνουν τη δική τους ψήφο: «Οχι».

Δείτε εικόνα ζωντανά από την πλατεία Συντάγματος:

Από τα ξημερώματα τα πρώτα λεωφορεία άρχισαν να μπαίνουν στην Αττική τόσο από την Αθηνών – Λαμίας, όσο και από την Πελοπόννησο. Από την Κρήτη και τα άλλα νησιά χιλιάδες διαδηλωτές φθάνουν για να ενώσουν τη φωνή τους για τη Μακεδονία στην καρδιά της Ελλάδας.

Στις Αφίδνες από νωρίς καταφθάνουν εκατοντάδες πούλμαν από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου στη συνέχεια οι επιβαίνοντες σε αυτά να πάνε στο σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη» και από εκεί στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Οι διαδηλωτές τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή» ενώ περιμένουν τη μεταφορά τους που μέχρι στιγμής γίνεται χωρίς προβλήματα.

Τα πρώτα λεωφορεία έφτασαν στα διόδια των Αφιδνών πριν τις 7 το πρωί. Ακολούθως σε ομάδες των 10-15, οδηγούνται συνοδεία της ΕΛΑΣ στην οδό Κατέχάκη, όπου αποβιβάζουν τους διαδηλωτές. Με το μετρό εκείνοι κατεβαίνουν όσο πιο κοντά στο Σύνταγμα μπορούν (στους σταθμούς Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι) και στην συνέχεια περπατούν για το συλλαλητήριο.

«Ελλάς – Ελλάς – Μακεδονία» και άλλα συνθήματα φωνάζουν οι διαδηλωτές που από την Κατεχάκη παίρνουν το μετρό για το κέντρο της Αθήνας:

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες με τα τρακτέρ τους στην πλατεία, στο Πολύκαστρο Κιλκίς για το Μακεδονικό, με αφορμή και το μεγάλο συλλαλητήριο, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Οι αγρότες θα κινηθούν με τα τρακτέρ τους προς το τελωνείο των Ευζώνων το οποίο θα αποκλείσουν συμβολικά για περίπου δύο ώρες, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Το κομβόι θα ακολουθούν δυνάμεις της αστυνομίας.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

.pentapostagma.gr
Back to top button