breaking newsΕλλάδα

Η καρδιά της Μακεδονίας χτυπάει σήμερα στο Σύνταγμα

«Δίνουμε τη μεγαλύτερη μάχη» το μήνυμα – Ποιοι θα μιλήσουν – Όλες οι ρυθμίσεις – Πάνω από 2000 αστυνομικοί 

Έφτασε η μεγάλη ημέρα για το συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας.

«Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη» είναι το μήνυμα του σποτ για το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία.

Με μήνυμά της Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας διαμηνύει ότι «θα πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία, απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας και θα δώσουμε το «παρών» στο Μεγάλο Συλλαλητήριο».

«Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο;»
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, παραθέτουν σε βίντεο γιατί πρέπει κάποιος να τους ακολουθήσει και να διαδηλώσει μαζί τους την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας.

«Τι με ρωτάς; Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο;» είναι η πρώτη φράση του βίντεο και στη συνέχεια παρατίθενται οι λόγοι που θέτουν επιβεβλημένη την παρουσία των πολιτών στη συγκέντρωση:

Γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει
Γιατί διάβασα και ξέρω
Γιατί δεν μπορούν να με κοροιδέψουν
Γιατί δεν είναι δική τους περιουσία για να την πουλήσουν
Γιατί δεν είμαι «καναπεδάτη»
Γιατί νιώθω την ανάγκη να αντιδράσω
Γιατί αποφασίζουν για μένα χωρίς εμένα
Γιατί δεν μασάω το παραμύθι τους
Γιατί δεν δικαιούμαι να απουσιάσω
Γιατί δεν έχω αυταπάτες για τη σύνθετη ονομασία
Γιατί είμαστε οι περισσότεροι και πρέπει να το δείξουμε
Γιατί δίνουν την Ιστορία μου και τον Πολιτισμό μου
Γιατί δεν αντέχω άλλο
Γιατί δεν γονατίζω άλλο
Γιατί δεν παραχωρώ άλλο
Γιατί δεν ξεχνώ άλλο
Γιατί δεν φοβάμαι άλλο
Γιατί αν δεν αγωνιστώ δεν έχω δικαίωμα να μιλώ

Πάνω από 3.000 λεωφορεία στην Αθήνα
Δεκάδες είναι τα λεωφορεία ξεκινούν από πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, μεταφέροντας πολίτες για το αυριανό συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και συντονίστηκε κυρίως μέσω του facebook.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, έπειτα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ενημερώνει πως:

1. τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Αφιδνών και, ανά δέκα περίπου, θα συνοδεύονται από οχήματα της Αστυνομίας ως το μετρό Κατεχάκη (πλησίον).

2. τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Μάνδρας και θα συνοδεύονται από οχήματα στα μετρό ΦΙΞ και ΣΕΦ.

Επίσης, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 ζήτησε εγγράφως από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της ΣΤΑΣΥ ΑΕ την πύκνωση των δρομολογίων του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων πολιτών οι οποίοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Παρ΄όλο που η πύκνωση των δρομολογίων προς τους σταθμούς περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος (Ευαγγελισμός, Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Φιξ) εξυπηρετεί οικονομικά την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση – ούτε καν απάντηση – παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις της Επιτροπής Αγώνα.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούνται όσοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο να προγραμματίσουν έγκαιρα την προσέλευση τους, καθώς θα είναι απαραίτητο να περπατήσουν μέχρι την Πλατεία Συντάγματος χωρίς να υπολογίζουν στην εξυπηρέτησή τους από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ προς τους πλησιέστερους σταθμούς του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Ποιοι θα μιλήσουν
Ένας από τους ομιλητές θα είναι ο ομογενής Κρις Σπύρου, ο πρώην γερουσιαστής και πρόεδρος της βουλής του Νιου Χαμσάιρ. Θα είναι και η Αφροδίτη Μάνου μια γυναίκα και καλλιτέχνης που δεν ήταν στο προηγούμενο συλλαλητήριο και τώρα έχει συγκεντρώσει δίπλα της και όλους τους καλλιτέχνες που είναι εναντίον της συμφωνίας. Θα είναι και ένας εκπρόσωπος από τους μοναχούς του Αγίου Όρους.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί σταθμοί του Μετρό
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αττικό Μετρό οι σταθμοί Σύνταγμα, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο θα κλείσουν από τις 10.00 μέχρι νεοτέρας. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του συλλαλητηρίου. Θα διακοπεί η κυκλοφορία στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί
Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το μεγάλο – όπως προβλέπεται – συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και εντάσεις.

Βασικός άξονας των μέτρων είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση.

Έτσι θα δημιουργηθούν ειδικές ζώνες, δηλαδή φραγμοί, με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω, όσο και σε άλλα σημεία προκειμένου να μην έλθουν σε επαφή αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου.

Κυβερνητικά κτίρια και στόχοι υψηλού κινδύνου θα φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως ενώ θα ενεργοποιηθεί στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και εμπνευστές του σχεδίου ασφαλείας, κατέληξαν σε τρεις μεγάλους υπαίθριους χώρους (ΟΑΚΑ, Μπατμικτον και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), όπου θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν από την περιφέρεια τον κόσμο που θα θέλει να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Τα ελικόπτερα της αστυνομίας, θα περιπολούν και θα κατοπτεύουν από αέρος την πρωτεύουσα ενώ σε στενό κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πρεσβείες.

Ένα ακόμη ζητούμενο που έχει να αντιμετωπίσει η Αστυνομία, εκτός από την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του συλλαλητηρίου, είναι ενδεχόμενες ενέργειες ακροδεξιών, αλλά και ενδεχόμενες συγκρούσεις με αντιεξουσιαστές.

Ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και κατά την αποχώρηση των χιλιάδων πολιτών από την πλατεία Συντάγματος, ώστε ομάδες νεαρών που βέβαια θα έχουν παρεισφρήσει στο συλλαλητήριο, να μην κατευθυνθούν σε σημεία που βρίσκονται αντιεξουσιαστικές ομάδες.

 

 

.crashonline.gr

Back to top button