breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝθρησκεια

Θρίαμβος του Οικουμενισμού στα συντρίμμια της Ορθοδοξίας

Του Μανώλη Κείου

Την στιγμή που η Παγκόσμια Ορθοδοξία παρουσιάζεται πιο διχασμένη από ποτέ με αφορμή τα τερτίπια στο ουκρανικό ζήτημα, οι άλλες «εκκλησίες» παγκοσμίως σχεδιάζουν την επέλαση του οικουμενισμού. 

Πρόσφατα αναφέραμε πως ο Πάπας ετοιμάζεται να ταξιδέψει την άνοιξη στα Βαλκάνια και θα επισκεφθεί Βουλγαρία, Ρουμανία και Σκόπια.

Αλλά ο διάβολος του οικουμενισμού έχει πολλά ποδάρια…

Εκπρόσωποι δογμάτων ετοίμασαν και φέτος την ετήσια «Εβδομάδα Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα» ξεκινώντας από χθες Παρασκευή για την προώθηση οικουμενικών πρακτικών.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1900, διαθέτει υλικό λατρείας, όπως η Θεία λειτουργία, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία της Διεθνούς Επιτροπής Πίστεως και Τάξης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

Το Οικουμενικό και Διαθρησκειακό Ινστιτούτο Graymoor, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, βοηθά στην ανάπτυξη, δημοσίευση και διάδοση αυτών των πρακτικών στη Βόρεια Αμερική και το έχει κάνει από το 1968.

Ο π.Tom Orians, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου, δήλωσε ότι το θέμα του τρέχοντος έτους είναι «Δικαιοσύνη και μόνο δικαιοσύνη, θα ακολουθήσετε;» και σκοπό έχει  την προώθηση της αλήθειας, της ισότητας και της ενότητας!!

Ο Orians σημείωσε επίσης ότι φέτος οι «παραγγελίες αυξάνονται ουσιαστικά» για τα υλικά που χρησιμοποιούνται από τις εκκλησίες που παρακολουθούν την Εβδομάδα της Προσευχής.

«Μπορούμε να πούμε ότι εκατοντάδες εκκλησίες από κάθε διαφορετική χριστιανική κοινότητα σε όλη τη Βόρεια Αμερική συμμετέχουν φέτος, μεταξύ των οποίων και εκείνες από τις προτεσταντικές, αγγλικανικές, ορθόδοξες και καθολικές παραδόσεις», πρόσθεσε.

«Με την ετήσια παρακολούθηση της εβδομάδας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο κινούνται προς την εκπλήρωση της προσευχής του Ιησού στο Μυστικό Δείπνο ότι όλοι μπορεί να είναι ένα».

Η Μαργαρίτα Ροζ, αναπληρωτής της Οικουμενικής και Διαθρησκειακής Συνεργασίας με την Επισκοπική Εκκλησία, δήλωσε ότι «έχει εμπλακεί πάντα βαθιά στην» Εβδομάδα της Προσευχής, βλέποντας μέσα της «την ελπίδα της ενότητας της Εκκλησίας».

Ενώ λοιπόν οι «εκκλησίες» χαράσουν αυτήν την πρακτική η Ορθοδοξία σπαράσσεται από την διαμάχη για το ουκρανικό, η οποία λαμβάνει άλλες διαστάσεις μετά και την χθεσινή εμπρηστικη επίθεση σε ουκρανικό ναό κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας για τα Θεοφάνεια.

Back to top button