Διεθνή

Πολυάριθμοι Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από ρώσικες δυνάμεις πλησίον του Seversk.

Πολυάριθμοι Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από τις δυνάμεις “O” πλησίον του Seversk.

Στο μέτωπο: Η ηρεμία πριν τη Μάχη..

Η περασμένη εβδομάδα δεν χαρακτηρίστηκε από πόλεμο ελιγμών και σημαντικές αλλαγές στο χάρτη: οι Ρώσοι πήραν αυτό που αποκαλούσαν επιχειρησιακή παύση. Αυτό υπαγορεύτηκε κυρίως από δύο παράγοντες: τα στρατεύματα εξαντλημένα μετά την πολύμηνη εκστρατεία τους στην περιφέρεια Lughansk, με αποκορύφωμα τη ρωσική κατάληψη του Severodonetsk και του Lysychansk και την εμπλοκή ουκρανικού πυροβολικού σε ρωσικά κέντρα διοίκησης και πυρομαχικών και αποθήκες καυσίμων πίσω από το μέτωπο, γεγονός που εμπόδισε τον εφοδιασμό ρωσικών βλημάτων στις μονάδες πυροβολικού της.
Τα ρωσικά στρατεύματα «πρώτης γραμμής» βγαίνουν αργά από τη ζώνη μάχης εδώ και 5-7 ημέρες και τώρα σιγά σιγά γυρίζουν πίσω στο μέτωπο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η εβδομάδα ήταν ήσυχη για την ουκρανική πλευρά: μαζικά ρωσικά χτυπήματα έχουν αναφερθεί στο Χάρκοβο, τον Νικολάγιεφ, τη Ντνίπρο, τη Βίνιτσα, την Οδησσό και τη Νικόπολη.
Ιδιαίτερα στοχοποιήθηκαν οι Νικολάγιεφ, Ντνίπρο και Οδησσός. Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ για να χτυπήσουν την ουκρανική υποδομή, το ανθρώπινο δυναμικό και τα πολεμικά αποθέματα: στρατώνες και βάσεις, συγκροτήματα καταλυμάτων, αποθήκες, εργοστάσια, αποθήκες και χωματερές καθώς και γέφυρες και σιδηροδρομικούς κόμβους. Η ρωσική δραστηριότητα κορυφώθηκε σε ένα σημείο με περισσότερους από 40 πυραύλους να χτυπούν την Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες.
Το Σλαβιάνσκ, το Κραματόρσκ, το Μπαχμούτ και ο Νικολάγιεφ βομβαρδίζονταν επίσης καθημερινά.
Ο ουκρανικός στρατός έχει σχεδόν αποσυρθεί πλήρως από το Σεβέρσκ, αλλά εξακολουθεί να βομβαρδίζει τις μη στρατιωτικές υποδομές της πόλης, δήλωσε ο αξιωματικός της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR Andrey Marochko κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής του Channel One την Τετάρτη. Οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν επίσης στα περίχωρα του Soledar και βελτίωσαν τη θέση τους βόρεια του Slavyansk και νοτιοανατολικά του Bakhmut. Οπότε σίγουρα δεν υπάρχει Blitzkrieg, αλλά συνένωση επιτευγμάτων και αναδιοργάνωση για μια επερχόμενη επίθεση στην περιοχή.
dimpenews.com

Back to top button