Διεθνή

Στην Κωνσταντινούπολη, ουρές Τούρκων σ’ ελληνορθόδοξη εκκλησία για να πάρουν τον αγιασμό του μήνα! Ο Χριστός επιταχύνει.. To όραμα της Μαρίας όταν της εμφανίστηκε η Παναγία και της αποκάλυψε την Πηγή που είναι στο Ναό! ΒΙΝΤΕΟ

Στην Κωνσταντινούπολη, ουρές ολόκληρες σχηματίζονται από Τούρκους μπροστά σε ελληνορθόδοξη εκκλησία για να πάρουν τον αγιασμό του μήνα και ν΄αγιάσουν πράγματα τους ως φυλαχτά. Στην Εκκλησία έχουν δόση το όνομα  «Ay Bir», που σημαίνει «Αϊ Πρώτης», λόγω της μεγάλης προσέλευσης που γνωρίζει η συγκεκριμένη Ορθόδοξη Εκκλησία της Παναγίας κάθε πρώτη του μήνα. Ενώ την εικόνα της Παναγίας την ονομάζουν «Umut Kapısı», δηλαδή «Πόρτα της Ελπίδας»...

”Εκατοντάδες άνθρωποι περιμένουν μπροστά από μια εκκλησία «Ρουμ» (ελληνική) (σσ στη γειτονιά  Βέφα στη συνοικία Φατίχ στην Κωνσταντινούπολη) για να κάνουν μηνιαία τάματα κάθε 1η του μήνα. Οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Τούρκοι Μουσουλμάνοι” λέει η ανάρτηση.. Το πιθανότερο είναι ότι είναι Αλάουι Αλληλούια σπορά του Άσαντ,Αλεβίτες και βέβαια κάποιοι είναι και Τούρκοι μουσουλμάνοι που το έχουν για καλό και έθιμο.

Ο Χριστός επιταχύνει..

Ο Άγιος Παίσιος είπε το 1/3 των Τούρκων θα εκχριστινιαστεί…Αλλάζει ο θρησκευτικός χάρτης… Ο Χριστός βαδίζει αργά…. που λέει ο Άγιος Νικόλαος ο Βελιμίροβιτς αλλά τώρα επιταχύνει γιατί κολοβώθηκαν οι μέρες.. Είναι συγκινητικό και άλλα πρόβατα έχω α ουκ έστιν εκ της αυλής ταύτης κακείνα με δει αγαγείν και της φωνής μου ακούσουσιν και γενήσεται μια ποίμνη εις ποιμήν”…..

To ιστορικό της εκκλησίας

Η εκκλησία είναι η Ayın Biri, γνωστή και ως «Εκκλησία της Vefa» και βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Drapers Bazaar (İMÇ) στο Unkapanı. Αυτή είναι μια πολύ μικρή και λιτή εκκλησία. Έχει όμως τέτοια φήμη που που την πρώτη κάθε μήνα σχηματίζονται μεγάλες ουρές στην πόρτα της, η πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες. Γιατί πιστεύεται ότι αν έρθετε εδώ και συμμετάσχετε σε μερικές τελετουργίες, οι επιθυμίες σας θα πραγματοποιηθούν. Όσοι παίρνουν αυτό που επιθυμούν, έρχονται ξανά, αυτή τη φορά να σταθούν στην πόρτα και να μοιράσουν σοκολάτες και καραμέλες.

Το όραμα της Ελληνίδας Μαρίας με την Παναγία.

Αυτή η εκκλησία έχει μια ταπεινή ιστορία. Η ιστορία της χρονολογείται από τη δεκαετία του 1080. Αφού χτίστηκε, χρησιμοποιήθηκε για λίγο και μετά αφέθηκε .. Μέχρι που καταλήφθηκε η Κωνσταντινούπολη το 1453… Μια ελληνική οικογένεια αγόρασε τη γη όπου βρισκόταν αυτό το ταπεινό κτίριο, το επισκεύασε και το χρησιμοποίησε ως σπίτι. Η ιστορία της ανέγερσης της εκκλησίας ξεκίνησε με την ιστορία αυτής της οικογένειας.

Η Μαρία, η κόρη της ελληνικής οικογένειας, είδε μια νύχτα στον ύπνο της την Παναγία.

Η Παναγία είπε ότι κάτω από το σπίτι υπάρχει πηγή με ιαματικό νερό και επισημαίνει τη θέση της. Όταν η Μαρία είπε στην οικογένειά της για το όνειρο που είδε, άρχισε πραγματικά η περιέργεια. Με τον καιρό, η αγία πηγή αποκαλύφθηκε με μερικές ανασκαφές που έκανε η οικογένεια κάτω από το σπίτι. Το γεγονός ότι η αγία πηγή θεωρείται ιερή στη χριστιανική πίστη και ότι η ίδια η Παναγία αποκάλυψε την ύπαρξή της σε όνειρο έχει φέρει αυτό το σπίτι σε άλλη διάσταση. Αυτό το κτίριο, λοιπόν, που σήμερα είναι εκκλησία, είναι στην πραγματικότητα το λιτό σπίτι όπου έμενε η Μαρία με την οικογένειά της!

Γιατί η Εκκλησία ονομάζεται «Πρώτη του Μήνα»;
Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα από φήμες ή οποιαδήποτε άλλη θεωρία. Είναι παράδοση να την επισκέπτεσαι την πρώτη κάθε μήνα εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Τάματα .μικροσκοπικά μοντέλα σπιτιών, βέρες και κούκλες…

Στην είσοδο της εξωτερικής πόρτας της εκκλησίας υπάρχουν πάγκοι που πωλούν μικροσκοπικά αντικείμενα της επιλογής σας, μπορείτε να τα αγοράσετε αν θέλετε. Αλλά το κύριο πράγμα για να κάνετε μια ευχή είναι να αγοράσετε ένα κλειδί από τον επιτετραμμένο που θα δείτε στην πόρτα όταν μπείτε στην εκκλησία. Το κλειδί που θα αγοράσετε είναι στην πραγματικότητα μεταχειρισμένο, γιατί όσοι θέλουν να αφήσουν το δικό τους πίσω και οι υπάλληλοι το προσφέρουν ξανά προς πώληση. Με άλλα λόγια, αγοράζετε ένα αντικείμενο που κουβαλά το αίτημα της επιθυμίας σας και το επαναφέρετε όταν η επιθυμία σας πραγματοποιηθεί. Αφού ευλογηθεί το κλειδί σας από τον ιερέα και προσευχηθείτε μπροστά στις εικόνες των αγίων, κατεβαίνετε στο τμήμα της ιεράς πηγής στον κάτω όροφο. Όταν πίνετε το νερό που πωλείται σε πλαστικά μπουκάλια εδώ, ολοκληρώνετε το τελετουργικό της ευχής. Μπορείτε να ανάψετε ένα κερί στην εκκλησία ή να ζητήσετε από τον ιερέα να προσευχηθεί για εσάς.

Την πρώτη κάθε μήνα πραγματοποιείται τελετή στην εκκλησία που βρίσκεται στη γειτονιά Βέφα της συνοικίας Φατίχ. Αλλά η εκκλησία βιώνει τις πιο πολυσύχναστες στιγμές της την πρώτη μέρα του Ιανουαρίου. Εάν η πρώτη μέρα του μήνα δεν ταιριάζει στο ημερολόγιό σας, μπορείτε να πάτε σε άλλες ώρες. Εάν η πόρτα είναι κλειστή, πρέπει να χτυπήσετε το κουδούνι.

Πραγματοποιούνται λοιπόν οι ευχές που γίνονται στην εκκλησία;
Δυστυχώς, δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για αυτό το θέμα. Η πραγματοποίηση των επιθυμιών εξαρτάται κυρίως από την πίστη. Κατά τη γνώμη μας, οι επισκέπτες που βλέπετε να μοιράζουν σοκολάτα και γλυκά όταν πηγαίνετε στην εκκλησία είναι η πιο ακριβής πηγή για να μάθετε την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση! Είναι αυτοί που τους πραγματοποιήθηκε η ευχή τους..

dimpenews.com

Back to top button