Διεθνή

Ραγδαία αύξηση αυτοκτονιών στην Τουρκία. 65 εβδομαδιαίως, αύξηση 48% αφότου ο Ερντογάν πήρε υπερεξουσίες μετά την τροποποίηση πολιτεύματος..

Τα κρούσματα αυτοκτονίας αυξήθηκαν υπό το καθεστώς του Ερντογάν στην Τουρκία.
Μια έκθεση του κόμματος της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 65 πολίτες αυτοκτονούν εβδομαδιαίως μετά την μετατροπή του πολιτεύματος από από προεδρευόμενη σε προεδρική δημοκρατία από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ανέφερε το Σάββατο η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet.

Συνδέοντας τα αυξανόμενα ποσοστά αυτοκτονιών με τις επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες μετά την υιοθέτηση του συστήματος της Προεδρικής Δημοκρατίας στην Τουρκία, η έκθεση CHP διαπίστωσε ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί κατά 48% υπό το καθεστώς του AKP. Για οικονομικούς λόγους, οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 38% την περίοδο 2017-2019.

Το AKP, που ιδρύθηκε το 2001 υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήλθε στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2002 στην Τουρκία. Μετά τη συνταγματική τροποποίηση το 2017, η Τουρκία μετατράπηκε σε προεδρική Δημοκρατία.

Η έκθεση που εκδόθηκε από τον αναπληρωτή πρόεδρο της CHP, Gamze Akkuş İlgezdi, αποκάλυψε ότι ενώ 2, 301 άτομα αυτοκτόνησαν για διάφορους λόγους το 2002, οι αριθμοί έχουν αυξηθεί σε 3, 406 το 2019. Μεταξύ του 2017 και του 2019, όταν η Τουρκία άλλαξε το σύστημα της διακυβέρνησής της, αναφέρθηκαν 9.916 αυτοκτονίες, αναφέρει η Cumhuriyet.ahvalnews 27/2/21

Σε αυτές ας προστεθούν και οι απεργοί πείνας πολιτικοί κρατούμενοι οι δεκάδες ή και εκατοντάδες που πέθαναν σε αυτό το διάστημα στα λευκά κελιά του καθεστώτος

2 μουσικοί απεργοί πείνας στην Τουρκία πέθαναν.

dimpenews.com

Back to top button