Παρέμβαση στο Μεσημέρι και Κάτι έκανε η εξ Ελλάδος ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου αναφορικά με την υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη από χθες και που αφορά την ρήξη παρθενικού υμένα σε 5μηνο βρέφος.
«Την ώρα που γινόταν η σύνδεση», ανέφερε αρχικά η ιατροδικαστής, άκουγα την τοποθέτηση του Υπουργούπου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. «Οι δημόσιες δηλώσεις από γιατρούς που έχουν εξετάσει ή όχι το παιδί είναι πάρα πολύ κακοποιητικές και για παιδί και για οικογένεια.
Τα ευρήματα μιας σεξουαλικής κακοποίησης βρέφους πρέπει να αξιολογούνται όπως ακριβώς προβλέπει το κυπριακό πρωτόκολλο, με μια ομάδα ανθρώπων που είναι πολύ έμπειροι που έχουν εμπειρία τόσο στην ιατροδικαστική, όσο και στην παιδιατρική όσο και στην γυναικολογία, έτσι ώστε να δούμε αναλυτικά το ιστορικό του παιδιού αρχικά. Κατ’ επέκταση, αν υπάρχουν αντικειμενικά ευρήματα, αιμορραγία και αν υπάρχει συναφές ιστορικό», ανέφερε η κ.Σπηλιοπούλου.
Η ιατροδικαστής ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό και πως ούτε και θέλει να ξέρει, υπό την έννοια ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις.
«Στα παιδιά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν παιδιά που εκ γενετής για παράδειγμα δεν έχουν παρθενικό υμένα», είπε η κ.Σπηλιοπούλου τονίζοντας ότι έφερε το παράδειγμα αυτό για να καταδείξει την προσοχή με την οποία πρέπει να γράφονται τα ευρήματα και να συντάσσονται οι ανάλογες εκθέσεις.
«Θα πρέπει να κατανοήσει όλη η κοινότητα σε Κύπρο και Ελλάδα ότι με το που συμβαίνει ένα περιστατικό γίνονται δημόσιες δίκες στα ραδιοκύματα», επανέλαβε.
Σε διευκρινιστική ερώτηση, αν δηλαδή, σε ένα παιδί κι όχι βρέφος υπάρχει η περίπτωση ρήξη του παρθενικού υμένα από ατύχημα, η ιατροδικαστής είπε: «Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο εώς αδύνατο. Από κει και πέρα, το να μην βρεθεί ο παρθενικός υμένας μπορεί και να οφείλεται στην ανατομία ενός παιδιού».
Οποιαδήποτε τοποθέτηση πάνω σε ένα θέμα εξέτασης γενετικών οργάνων πρέπει να γίνεται ανά περίπτωση από έμπειρους ιατρούς: έναν έμπειρο ιατροδικαστή, έναν έμπειρο παιδίατρο και έναν έμπειρο γυναικολόγο.
.sigmalive.com