breaking newsΕλλάδα

Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα: Θέλουν να το παρουσιάσουν ως αυτοκτονία

Να παρουσιάσουν ως αυτοκτονία τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος, το 2018, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας στον τόπο καταγωγής του, το μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες, επιχειρούν το καθεστώς και η Δικαιοσύνη της χώρας.

Αυτό αναφέρει στο ethnos.gr, επικαλούμενος πληροφορίες, ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ευθύμης Ναυρίδης.

Υποψίες προς αυτήν την κατεύθυνση δημιουργεί και το γεγονός ότι έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα δεν έχει εκδοθεί ακόμα το πόρισμα για τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή.

Μάλιστα, ο κ. Ναυρίδης εκφράζει την εκτίμηση ότι το πόρισμα δεν πρόκειται να εκδοθεί σε λιγότερο από έναν χρόνο από σήμερα, όταν δηλαδή θα έχουν συμπληρωθεί δύο χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Από την αρχή ξέραμε ότι το πόρισμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα έπρεπε να ολοκληρωθεί και να εκδοθεί μέσα σε διάστημα τριών μηνών από το συμβάν. Με βάση τον νόμο ο εισαγγελέας θα μπορούσε να το καθυστερήσει για ακόμα τρεις μήνες και να φτάσουμε στο εξάμηνο. Πλέον με διάφορα διατάγματα μπορούν να το καθυστερήσουν μέχρι τη διετία. Δυστυχώς, δεν το βλέπω να εκδίδεται νωρίτερα.

Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι θέλουν να παρουσιάσουν τον θάνατο του Κωνσταντίνου ως αυτοκτονία. Δηλαδή να αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί από την αλβανική αστυνομία. Όμως, κρατούσε στο χέρι καλάσνικοφ και αναλογικά με τα σημεία που δέχθηκε τις σφαίρες είναι πολύ δύσκολο να έγινε αυτοκτονία» τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Ναυρίδης.

Παραίτηση και δεύτερου εισαγγελέα

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες παραιτήθηκε, επικαλούμενος λόγους υγείας, ο Αλβανός εισαγγελέας σοβαρών εγκλημάτων, Νιάζι Σεφέρι, ο οποίος είχε αναλάβει το φάκελο της υπόθεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Σύμφωνα με τον κ. Ναυρίδη, είναι ο δεύτερος Αλβανός εισαγγελέας που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης Κατσίφα και παραιτείται.

«Δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας να δέχθηκε πιέσεις για την υπόθεση και να υπέβαλε την παραίτησή του. Είναι ο δεύτερος εισαγγελέας που παραιτείται. Είχα μιλήσει με τον πρώτο, αλλά δεν μου είχε πει απολύτως τίποτα για την υπόθεση», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα.

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, Αλβανοί αστυνομικοί σταμάτησαν τις εργασίες κατασκευής μιας μικρής εκκλησίας, την οποία ανεγείρει η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο σημείο όπου ο ομογενής έχασε τη ζωή του από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γειτονικής χώρας.

Οι εργασίες σταμάτησαν με το επιχείρημα ότι η οικογένεια δεν φρόντισε να εκδώσει άδεια. Ο κ. Ναυρίδης θεωρεί το επιχείρημα της αλβανικής αστυνομίας πρόσχημα, αφού, όπως υποστηρίζει, όλες οι κατασκευές είναι νομικά αυθαίρετες στην Αλβανία.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, πλέον, ετοιμάζεται να επισκεφθεί το δημαρχείο Δρόπολης -ο δήμος είναι μειονοτικός-, προκειμένου να εκδώσει άδεια για το εκκλησάκι.

 

sigmalive

 

Back to top button