breaking newsΔιεθνή

Βρετανία: Οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ έφτασαν σε «πρωτόγνωρο» επίπεδο

 

Δραματική αύξηση κατέγραψαν οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας το 2022, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Βρετανική Ένωση Παντοπωλών (ACS), πέρσι καταγράφηκαν 1,1 εκατ. περιστατικά, αποδίδοντας το γεγονός στην οικονομική κρίση και στους εγκληματίες.

Τα αντικείμενα που κλέβουν πιο συχνά από τα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας είναι «κρέας, αλκοολούχα ποτά, γλυκίσματα, αντικείμενα μεγάλης αξίας που μπορούν να μεταπωληθούν» σημειώνεται στην έκθεση της ACS, η οποία εκτιμά ότι για τα περισσότερα περιστατικά ευθύνονται «είτε άνθρωποι που είναι εθισμένοι στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά είτε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος».

Στα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει πλέον να βλέπουν αντικλεπτικά σε βασικά προϊόντα διατροφής, κυρίως στο κρέας. Εξάλλου τα καταστήματα που πωλούν καλλυντικά αποφεύγουν να τοποθετούν είδη μακιγιάζ στα ράφια λόγω των συχνών κλοπών.

«Το επίπεδο κλοπών που υφίστανται καθημερινά οι λιανοπώλες είναι πρωτοφανές», σχολίασε ο Τζέιμς Λόουμαν γενικός διευθυντής της ACS.

Αν και παραδέχθηκε ότι η κρίση του κόστους ζωής έχει συμβάλει στην αύξηση των περιστατικών των κλοπών, οι περισσότερες «δεν οφείλονται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά σε ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος ή σε ανθρώπους που κλέβουν για να χρηματοδοτήσουν τον εθισμό τους στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο ίδιος.

Ο πληθωρισμός επιμένει στη Βρετανία, o υψηλότερος μεταξύ των χωρών της G7, και παρέμεινε τον Μάιο στο 8,7% σε ετήσια βάση προκαλώντας βαθιά κρίση κόστους ζωής.

πηγή newsit.gr

Back to top button