breaking newsΕλλάδα

Μεταστάθμευση τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων στην Ανατολική Θράκη – Αιφνιδιαστική κίνηση από την Άγκυρα

ιθετικές κινήσεις έχουμε από την Άγκυρα που όπως όλα δείχνουν και παρά τα λόγια του κ. Αποστολάκη, η Τουρκία έχει στόχο και σκοπό να δυναμιτίσει το κλίμα.

Σύμφωνα με το έγκυρο λογαριασμό στο twitter Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του 4ου Συντάγματος Αεροπορίας Στρατού από το Α/Δ Samandira στην ασιατική πλευρά της Κων/πολης και την μεταστάθμευσή του στην Ανατολική Θράκη με πιθανούς προορισμούς τα Α/Δ Τυρολόης ή Κεσσάνης.

Η βάση αυτή αποτελείται από επιθετικά ελικόπτερα και είναι ξεκάθαρη η στόχευση της Άγκυρας στην περιοχή. Πρόκειται για την δεύτερη μεταστάθμευση μέσα σε λίγους μήνες, καθώς πριν από λίγο καιρό, 45 επιθετικά ελικόπτερα με πυραύλους αέρος εδάφους τοποθετήθηκαν στην πόλη Ισπάρτα.

Στην πόλη Ισπάρτα έχει έδρα η πιο επίλεκτη δύναμη του τουρκικού στρατού με το σχολείο Κομάντο όπου γίνεται και η βασική εκπαίδευση των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων.

Η πόλη είναι εγγύτερα σε Αιγαίο και Κύπρο , που αποτελούν κύριους στόχους του Τούρκου ηγέτη ενόψει εξορύξεων υδρογονανθράκων. Και αυτό είναι που προβληματίζει.

Εκεί θα προετοιμαστούν οι Τούρκοι κομάντος καλύτερα και πληρέστερα για όποια «επιχείρηση» απαιτηθεί ανάλογα με τις υφιστάμενες συνθήκες στους δύο αυτούς άξονες , ενώ το γεωπολιτικό τοπίο στην περιοχή «βρωμάει μπαρούτι» λόγω Ισραήλ, ΗΠΑ και Αιγύπτου.

 

ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Εναέριο στόλο από εξοπλισμένα με πυραύλους UAV ετοιμάζουν οι Τούρκοι για να κάνουν πραγματικότητα τα σχέδια τους σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. 

Πρόκειται για ένα «θανάσιμα εναέρια οπλικά συστήματα» μη επανδρωμένων αεροχημάτων, τα οποία δρώντας μαζικά σε μεγάλους αριθμούς και εξοπλισμένα με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αποτελούν μέγα-κίνδυνο για τα ελληνικά νησιά.

Τώρα μετά το UAV AKINCI που είναι ικανό να μεταφέρει και να ρίχνει έως και τέσσερις πυραύλους ή βόμβες σε στόχους, έχουμε την δικινητήρια έκδοση του ΑΝΚΑ με το όνομα ΑΝΚΑ-2.

Το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο όχημα διαθέτει δύο  κινητήρες τύπου PD 170 που αποδίδουν 170 ίππους σε ύψος 20.000 ποδών.

Το  ΑΝΚΑ-2  είναι εξοπλισμένο με το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα CATS της Aselsan, σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών και θα μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές μεγάλης εμβέλειας σε μεγάλο ύψος, όπως συλλογής πληροφοριών, ναυτικής επιτήρησης, ηλεκτρονικών υποκλοπών κα.

Το σχέδιο της Άγκυρας

Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει  ένα στόλο από διάφορα επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για  μάχη εναντίον των Κούρδων μαχητών στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της χώρας, καθώς και  στο γειτονικό βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία, αλλά και στο Αιγαίο, αναφέρουν Αμερικανοί ειδικοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι τονίζουν το σχέδιο αυτό .

Ισχυρότατο στόλο μη επανδρωμένων οχημάτων εξοπλισμένων με πυραύλους που θα πετούν σε ύψος 40.000 ποδών ετοιμάζεται πυρετωδώς από την Τουρκία, δημιουργώντας συνθήκες «ασφυξίας» μελλοντικά στο ήδη «μολυσμένο» από την ακτινοβολία των τουρκικών ραντάρ  Αιγαίο, αλλά και τον Έβρο κατά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για ένα «θανάσιμο εναέριο οπλικό σύστημα» μη επανδρωμένων αεροχημάτων, τα οποία δρώντας μαζικά σε μεγάλους αριθμούς και εξοπλισμένα με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αποτελούν μέγα-κίνδυνο για τα ελληνικά νησιά.

Με τόσα μεγάλου μήκους και δυνατοτήτων μη επανδρωμένα αεροχήματα, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να εκτελέσουν πολυποίκιλες αποστολές ανέξοδα σε προσωπικό, φέρνοντας τον οπουδήποτε αντίπαλο στα όρια του.

Πληροφορίες στον ελληνικό τύπο αναφέρουν ότι τουρκικά UAV πετούν ήδη στα όρια των ελληνικών συνόρων κάνοντας συνεχώς πρόβες των σχεδίων που ετοιμάζει η Άγκυρα εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά μετά το 1974.

Από την άλλη πλευρά η ελληνική πολιτική ηγεσία που ελέγχει την χρηματοδοτική ροή στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχει κατανοήσει την τρομερή ισχύ των εξοπλισμένων μη επανδρωμένων οχημάτων σε επειχειρήσεις του  πολύ κοντινού μέλλοντος  .

Ας το καταλάβουν οι κυβερνώντας και ας δώσουν λίγα σχετικά χρήματα στους Έλληνες ειδικούς για να κατασκευάσουν με μικρό κόστος εναέρια εξοπλισμένα με πυραύλους συστήματα που θα αλλάξουν το ρου των γεγονότων σε μια μελλοντική ελληνο-τουρκική σύγκρουση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο «Πήγασος» το ελληνικό drone της πολεμικής αεροπορίας ήταν δημιούργημα Ελλήνων που όταν κατασκευάστηκε θεωρούνταν  ένα από τα πιο σύγχρονα μη επανδρωμένα οχήματα της κατηγορίας του.

 

 

.pentapostagma.gr

 

Back to top button