breaking newsΕλλάδα

Μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα: Απόφαση-«βόμβα» για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς – Στην «παγίδα» του Ερντογάν κατευθύνεται ο Τσίπρας

 

Ανατολίτικα παζάρια ετοιμάζουν οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι στον Έλληνα πρωθυπουργό και στην βαρυσήμαντη συνάντηση του με τον Ερντογάν, με μια τεράστια γκάμα σκληρών απαιτήσεων, ξεκινώντας με τους 8 Τούρκους «πραξικοπηματίες».

Περιχαρής σήμερα ο κατευθυνόμενος τουρκικός τύπος αναφέρει ότι δικαστήριο στην Κων/πολη καταδίκασε ερήμην τους Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι κατέφυγαν με ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη, με σκοπό φυσικά να ζητηθεί από τον Ερντογάν η παράδοση τους στην συνάντηση που θα γίνει σε λίγες ημέρες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα.

Τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης.

Η εφημερίδα Sabah, αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι Τούρκοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, κάνοντας χρήση πολεμικού ελικοπτέρου μετά το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016, το οποίο  που πήραν παράνομα από το σύνταγμα Αεροπορίας Στρατού στην Κων/πολη,  συμμετείχαν ενεργά στην εξέγερση κατά του τουρκικού πολιτεύματος.

Στην συνέχεια οι ίδιοι κατέφυγαν στην Ελλάδα, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο  πρώην υπολοχαγός Mandacı Fatih Guler,  ο πρώην αντισυνταγματάρχης Saleh Talib Kukudasoğlu  και ο πρώην υπολοχαγός Χαλίλ  Μεχμέτ Ακμπάς που βαρύνονται με την κατηγορία της προσπάθειας κατάλυσης του τουρκικού πολιτεύματος,  καταδικάστηκαν ερήμην σε ισόβια κάθειρξη, ενώ στους  υπόλοιπους επιβλήθηκαν πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Γιατί όμως τώρα οι ποινές;

Σε λίγες ημέρες θα συναντηθούν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος ηγέτης Ρ.Τ.Ερντογάν έχοντας μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, στα οποία θα προστεθεί ξανά, και το θέμα των Τούρκων αξιωματικών που ευρίσκονται στην Ελλάδα.

Ο κίνδυνος που υπάρχει όμως για την χώρα μας είναι να προβάλει όμως και άλλες «μεγάλες» απαιτήσεις ο Ερντογάν, στην ήδη βεβαρημένη γκάμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με αιχμή την συνθήκης της Λωζάνης, την τουρκική ΑΟΖ και ότι αυτή θα φέρει στην περιοχή, ίσως κάποια νησιά που φέρονται να διεκδικούν, αλλά και το θέμα των Ελλήνων μουσουλμάνων σε Θράκη και Δωδεκάνησα που ήρθε απροσδόκητα στην δημοσιότητα με τα βακούφια στην Κώ.

Θα βρεθεί ενδεχομένως σε πολύ δύσκολη θέση ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον πανούργο Τούρκο σουλτάνο που βάλει πολλά στο τραπέζι, για να πάρει όσα περισσότερα μπορεί.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζεται να επισκεφτεί την Τουρκία, νέες απειλές σε ανώτατο επίπεδο παρουσιάστηκαν και από το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση που εξεδώθει αναφέρονται τα θέματα του Αιγαίου (χωρίς να αναφέρεται σαφώς τι ζητάνε οι Τούρκοι εκτός από τα γνωστά), την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο με επίκεντρο τους υδρογονάθρακες.

Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα, για το θέμα των οκτώ στρατιωτικών που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα, και τους οποίους ο Τούρκος πρόεδρος, χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» και «πραξικοπηματίες».

Επίσης, η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε σχέση με τα δικαιώματα της από τις Διεθνείς Συνθήκες στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της.

Κάποιος λοιπόν πρέπει να πει στον κ.Τσίπρα ότι οι Τούρκοι δεν καλοπιάνονται και γενικά δεν διατηρούν «φιλίες» με κανέναν… ούτε μεταξύ τους.

Όσο τους δίνει κάποιος (όποιος και να είναι αυτός) τόσο ζητούν, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς στην νυν αλλά και στην επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Μια προκλητική διαδήλωση πραγματοποίησαν Τούρκοι έξω από την Αγιά Σοφιά, ζητώντας να γίνει τζαμί!

Πρόκειται όπως φαίνεται για ακραίους ισλαμιστές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, ζητώντας να σπάσουν οι αλυσίδες και να ανοίξει η Αγιά Σοφιά.

Φυσικά «άνοιγμα» εννοούν το να λειτουργήσει ως τζαμί, καθώς ο ναός από το 1934 λειτουργεί μόνο ως μουσείο και δεν υπάρχουν μέσα σε αυτόν λατρευτικές τελετές.

.pentapostagma.gr/

 

Back to top button