Διεθνή

Τραγικό δυστύχημα έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Συγκεχυμένη η τύχη του θύματος: σοβαρά τραυματίας ή κλινικά νεκρός; Όχημα της ασφάλειας της Ντ. Μπακογιάννη παρέσυρε έξω από τη Βουλή μηχανή με 23χρονο!

Τραγικό δυστύχημα έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Συγκεχυμένη η τύχη του θύματος. Αναφέρεται ως σοβαρά τραυματίας ή ως κλινικά νεκρός ή ακόμη κι ως νεκρός από ετερόκλητες πηγές.Υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς της Ντόρας Μπακογιάννη παρέσυρε μηχανή και ο οδηγός είχε την προαναφερθείσα άγνωστη γνωστή κατάληξη. Αν τα γεγονότα εξελίχθηκαν όπως τα καταγγέλει το οικείο περιβάλλον του θύματος στο ρεπορτάζ του 2020mag.gr τότε αναφύονται ζητήματα. Το εν λόγω μέσο υποστηρίζει  ότι το ατύχημα κοστίζει τελικά τη ζωή του 23χρονου Ιάσονα, οποίος είναι κλινικά νεκρός και η οικογένεια του έχει ήδη δωρίσει τα όργανά του και ότι επικοινώνησε με συγγενή του άτυχου Ιάσονα του θύματος δηλαδή και αποκαλύπτει λεπτομέρειες του δυστυχήματος αλλά και το παρασκήνιο που ακολούθησε:

«Ο πατέρας και η θεία του Ιάσονα που βρίσκονται στο νοσοκομείο, μου επιβεβαίωσαν πως πήγαν δύο τύποι της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο υπεύθυνος της ασφάλειας μίλησε με τον πατέρα του Ιάσονα. Απ’ ότι έμαθα μίλησε και η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη με τον αδερφό του Ιάσονα τον Αλέξανδρο και του υποσχέθηκε ότι δεν θα συγκαλυφθεί το θέμα (σ.σ. το θέμα συγκαλύπτεται εδώ και δύο περίπου ημέρες). Το θέμα είναι ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας της κ. Μπακογιάννη, απέδωσαν εν μέρει το ατύχημα στο ότι στο συγκεκριμένο σημείο η Περιφέρεια Αττικής, ενώ θα έπρεπε, δεν είχε φανάρι. Φαντάζομαι στο σημείο που ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος έκανε επιτόπου αναστροφή απ’ το αντίθετο ρεύμα και έκοψε την κυκλοφορία για να μπει στο γκαράζ της Βουλής, καθώς ο Ιάσονας πέρασε κανονικά με πράσινο», περιγράφει ο συγγενής του 23χρονου.

(σσ.To υπηρεσιακό όχημα έκανε επιτόπου αναστροφή και βρέθηκε κάθετα στο δρόμο της διερχόμενης μηχανής που ήταν σε κανονική πορεία με πράσινο σηματοδότη.)

Σε ερώτησή μας για ποιον λόγο ούτε ο οδηγός αλλά ούτε και το υπηρεσιακό όχημα που είναι “χρεωμένο” στην κ. Μπακογιάννη έμειναν στον τόπο του θανατηφόρου τροχαίου, ώστε να δώσουν εξηγήσεις και κατάθεση στην αστυνομία, ο συγγενής του Ιάσονα απαντάει πως «ο οδηγός που χτύπησε τον Ιάσονα δεν κατέβηκε απ’ το όχημα και συνέχισε προς την πύλη του γκαράζ όπου και του ανοίξανε αμέσως για να μπει κανονικά μέσα και δεν βγήκε καθόλου για να δει τι έγινε ή να μιλήσει στην τροχαία».

(σσ.Αν έγινε έτσι υπάρχει εγκατάλειψη θύματος. Υπάρχει και φυγάδευση; Γιατί κάτι τέτοιο υποδηλώνεται.Το αμάξι απομακρύνθηκε από το τόπο του δυστυχήματος που σημαίνει υπάρχει ευθύνη για συγκάλυψη και συσκότιση της έρευνας. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο οδηγός παρέμεινε στον τόπο του δυστυχήματος. Αντιφατικές κι εδώ οι πληροφορίες.)

Προσπαθώντας να χαρτογραφήσουμε το τροχαίο, ξαναρωτάμε σχετικά με τις συνθήκες του τροχαίου.

«Απ΄ όσο ξέρουμε, ο οδηγός πήγαινε να μπει στο γκαράζ της Βουλής. Έστριψε, έκοψε την κυκλοφορία χωρίς να σταματήσει, ο Ιάσονας είχε φύγει με το πράσινο, προσπάθησε να τον αποφύγει κάνοντας έναν ελιγμό αλλά βρήκε στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος, εκσφενδονίστηκε από τη μηχανή, του έφυγε το κράνος που φορούσε και τέλος πάντων μετά… τα ξέρουμε λίγο πολύ. Του οδηγού όμως του ανοίξαν την πύλη να μπει μέσα. Είναι μεγάλοι ανθρωπιστές όταν πρόκειται για δικούς τους μάλλον», περιγράφει.

Άρα ο οδηγός γλίτωσε το αυτόφωρο και δεν έχει δώσει ακόμα κάποιες εξηγήσεις; Έχετε κάποια πληροφόρηση; ήταν οι αμέσως επόμενες και προφανείς ερωτήσεις μας.

«Όχι, δεν ξέρουμε τίποτα τέτοιο. Καταρχάς κανείς δεν επικοινώνησε άμεσα με την οικογένεια»

Έκκληση της οικογένειας για τον διανομέα και άλλους αυτόπτες μάρτυρες

«Θα ήθελα να παρακαλέσω το παιδί, τον διανομέα που με θάρρος αντιμετώπισε την προκλητική συμπεριφορά της τροχαίας, αλλά και άλλους αυτόπτες μάρτυρες να επικοινωνήσουν με την οικογένεια, ώστε να μην κουκουλωθεί το θέμα», τονίζει ο συγγενής του Ιάσονα.

Απάντηση Ντόρας Μπακογιάννη στο facebook, δύο ημέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο

Να σημειωθεί πως πριν από λίγο, η Ντόρα Μπακογιάννη, με ανάρτησή της στο Facebook, δύο ημέρες μετά το ατύχημα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. ⠀
Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. ⠀
Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. ⠀
Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν»

Η επιλογή του προσωπικού που είναι στη συνοδεία για την ασφάλεια υψηλών προσώπων προαπαιτεί φαντάζομαι υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, εμπειρία κλπ Η κίνηση του οδηγού του οχήματος και η όλη του συμπεριφορά αν είναι αυτή που καταγράφεται από τις προαναφερθείσες μαρτυρίες παραπέμπουν σε άλλου τύπου προσόντα. Ποιός επιλέγει το προσωπικό ποιά κριτήρια πρέπει να ικανοποιεί, το πολιτικό πρόσωπο έχει λόγο στη διαδικασία επιλογής του προσωπικού τoυ ασφαλείας; Eνδεχόμενη πίεση που ασκείται στους ρυθμούς στους εργαζόμενους αυτούς μπορεί να δικαιολογήσει εν μέρει το γεγονός; Ωστόσο ένας επαγγελματίας οδηγός σε αυτό το επίπεδο δεν δικαιολογείται επ΄ουδενί λόγο να κάνει ένα τέτοιο τραγικό λάθος. Οπότε εκ του αποτελέσματος παραμένει έωλη η επιλογή του προσώπου..

Κατά το sofokleousin σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής. Εδώ το ρεπορτάζ και οι οικείου καταγγέλουν άλλα τι ισχύει τελικά;;;;

Η διαχείριση του γεγονότος ήταν η ενδεδειγμένη από όλους τους εμπλεκόμενους; Mεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης από τα κοινωνικά μέσα προσάπτει στη Βουλευτή ολιγωρία στην αντίδρασή της που θεωρείται ετεροχρονισμένη με βάση το χρόνο του τραγικού συμβάντος..

Όσο άσχημη θα είναι μια ενδεχόμενη πολιτική εκμετάλλευση ενός τέτοιου τραγικού συμβάντος τόσο και η μη ανάληψη ή η μη απόδοση ευθύνης στο ποσοστό που αναλογεί στον κάθε εμπλεκόμενο!

dimpenews.com

Back to top button