breaking newsΆποψη

Στημένο το διαζύγιο Καμμένου – Τσίπρα

του Γιώργου Παπαδόπουλου – Τετράδη από το liberal.gr 

 

Με μια αντιστασιακή, επαναστατική κορώνα ορκίστηκε χτες βουλευτής ο Τέρενς Κουίκ, παραχωρώντας την ψήφο του, όπως και οι προηγούμενοι 6 βουλευτές στην κυβέρνηση a priori.

Με ένα αιχμηρό τουίτ ο Πάνος Καμμένος τον παρομοίασε με χειρότερο από τον Παττακό. Την ώρα που ο ίδιος αποκαλύπτεται κακός ηθοποιός στο συνεννοημένο με τον κ. Τσίπρα έργο αποχώρησής του από την κυβέρνηση.

Η στήλη έχει περιγράψει εδώ και μήνες το στημένο παιχνίδι εγκατάλειψης της κυβέρνησης από τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να επιβιώσει κομματικά, συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους του ή άλλους νέους ψηφοφόρους γύρω από την τάχα πατριωτική και εθνικόφρονα στάση του.

Για να πετύχει το θέατρο αυτό είχε επιλέξει την ψηφοφορία για τις Πρέσπες, έχοντας προειδοποιήσει γι αυτό, ώστε και ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση να κάνει τα κουμάντα του. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Π. Καμμένος, παρά τις απειλές του, εξασφάλισε πριν δράσει ότι ο κ Τσίπρας θα έχει εξασφαλισμένους τουλάχιστον 151 βουλευτές για τη συμφωνία.

Για να διασφαλίσει στον πρωθυπουργό, μάλιστα, την πλειοψηφία, δέχτηκε ανενδοίαστα να ψηφίσουν εναντίον των δήθεν φιλομακεδονικών του φρονημάτων και των δήθεν φιλομακεδονικών επιλογών του κόμματός του, όσοι από τους βουλευτές του συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Χωρίς να τους διαγράψει!

Έτσι, Κουντουρά και Κόκκαλης, που είναι υπουργοί, δόθηκαν δανεικοί κανονικά για να μην κινδυνεύσει ο συνεταίρος της κυβέρνησης πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα, ο κ. Ζουράρις και ο κ. Παπαχριστόπουλος αφέθηκαν ανενόχλητοι να ψηφίσουν, ο μεν την κυβέρνηση και ο δε τις Πρέσπες, ώστε να μην κινδυνεύσει η κυβέρνηση και η πολιτική της.

Ο εξοβελισμός του κ. Παπαχριστόπουλου έγινε εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, μετά από κωμικοτραγικές παλινωδίες του πρώην βουλευτή, οι οποίες δεν αντέχουν σε κριτική πολιτικής, αλλά ελληνικής κωμωδίας.

Τώρα ο κ Καμμένος παριστάνει τον ήρωα και τον αντιπολιτευόμενο την ώρα που τα ίδια τα γεγονότα φανερώνουν ότι δεν έχει καν συγκρουστεί με τον κ. Τσίπρα! Ακόμα και η υποτιθέμενη «σύγκρουσή» τους στη Βουλή την περασμένη βδομάδα ήταν ένα καλοστημένο θέατρο. Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για να το διαπιστώσει κανείς.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει διαβάσει όχι Καβάφη, αλλά ούτε το φεγγαράκι μου λαμπρό από ποίηση. Η πιθανότητα να ήξερε τους στίχους του μεγάλου ποιητή, με τους οποίους απάντησε στην ομιλία του συνεταίρου του είναι ΚΑΜΜΙΑ. Ωσαύτως, η πιθανότητα να ανταπάντησε ο Π. Καμμένος από στήθους με ην αφήγηση από το 1821 είναι ΚΑΜΜΙΑ.

Η άγνοια και των δύο περί τη λογοτεχνία και τα γράμματα προδίδει ότι και οι δύο ήξεραν εκ των προτέρων τι θα πουν, σαν να ήταν καλά συνεννοημένοι να παραστήσουν τους μοιραίους εραστές που χωρίζουν μελοδραματικά.

Όποιος ξέρει τον κ Καμμένο, και τον ξέρουν πολλοί στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο, διαπιστώνει ότι ο άνθρωπος που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, που βρίζει άσχημα όποιον του κάνει κριτική και τον κατηγορεί για ο,τιδήποτε, ο άνθρωπος που απειλεί και μηνύει όποιον του χαλάει την εικόνα προς τα έξω, άφησε χωρίς αντίδραση τον πρωθυπουργό να τον παρομοιάσει με τον «αποστάτη» Σαμαρά και να τον μειώνει από το βήμα της Βουλής, χωρίς καν να υψώσει τον τόνο της φωνής του!

Αντιθέτως, στο τέλος της ομιλίας του ξεσκόνισε τον πρωθυπουργό ως αναμφισβήτητης αξίας!

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός που δεν έχει φραγμούς στις επιθέσεις του και χρησιμοποιεί ακόμα και τους προσωπικούς και οικογενειακούς χαρακτηρισμούς για τους αντιπάλους του, αντιμετώπισε τον κ. Καμμένο στην κυριολεξία «με το γάντι».

Ως τζεντλεμαν!

Μέχρι σήμερα, ο κ. Καμμένος περιφέρεται σε εφημερίδες και κανάλια συνεντευξιαζόμενος, αλλά πουθενά δεν στρέφεται εναντίον του συνεταίρου του, εκτός από ένα διαρκές μυξοκλάμα ότι τον εξαπάτησε και του διέλυσε την κοινοβουλευτική ομάδα. Για την ταμπακιέρα, κουβέντα. Για τη διακυβέρνηση και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κουβέντα.

Οι καταγγελίες του κ. Καμμένου είναι προσωπικές και στοχευμένες. Κατά Κοτζιά, Φλαμπουράρη, Καρτερού, Βούτση και του κόμματος αορίστως. Απολύτως ανώδυνες για τον κ Τσίπρα. Ο οποίος ξέρει πολύ καλά, όπως και ο συνεταίρος του, ότι αυτός μετράει.

Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι συνεργάτες του. Αυτόν ψηφίζουν οι 97% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό και ο κ Καμμένος δεν αποκαλύπτει τίποτε εναντίον του. Όποιος παρακολουθήσει τις δηλώσεις του θα διαπιστώσει ότι καταγγέλλει οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον συνεταίρο του και πρωθυπουργό.

Αν ο κ Τσίπρας είχε πραγματικά αιφνιδιάσει τον κ Καμμένο και του είχε διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα, οι κραυγές του πρώην συγκυβερνήτη, οι αποκαλύψεις, οι καταγγελίες και οι απειλές του θα ακούγονταν μέχρι την πόρτα του Τράμπ. Αλλά, ο κ Καμμένος θέλει να πείσει το πανελλήνιο, ότι ο πρωθυπουργός του έψηνε τους βουλευτές να αποστατήσουν, χωρίς αυτός, ένας κατ εξοχήν καχύποπτος άνθρωπος να πάρει χαμπάρι!

Πολλοί δεν βλέπουν το στημένο παιχνίδι και γιατί δεν βλέπουν σε τι ωφελείται ο κ. Καμμένος χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα. Κάνουν ένα λάθος. Γιατί, ο αναγνώστης πρέπει να ξέρει ότι ο κ. Καμμένος ήθελε και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο. Και υπουργιλίκι και συγκυβέρνηση, αλλά και εθνικοφροσύνη και αντίσταση. Και επίσης, κανείς δεν ξέρει τι έχει εξασφαλίσει ο κ. Καμμένος από τον συνεταίρο του για το μέλλον.

Ο κ. Καμμένος δεν είχε καμιά ελπίδα να επιβιώσει πολιτικά χωρίς το χαρτί της εθνικοφροσύνης. Εκεί ήταν οι ψηφοφόροι του. Η καταψήφιση της συμφωνία των Πρεσπών, έτσι ώστε να μην βλαφτεί ο κ. Τσίπρας, ήταν μονόδρομος. Έτσι, και στήριξε την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή το καλοκαίρι, και στήριξε την κυβέρνηση δίνοντάς της βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης, και στήριξε την κυβέρνηση με δανεικούς βουλευτές στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες, και παρέστησε τον αντιστασιακό πατριώτη καταψηφίζοντας τη συμφωνία!

Αν όλο αυτό φαίνεται καραγκιοζιλίκι στους σκεπτόμενους πολίτες, δεν φαίνεται το ίδιο και στον εμπνευστή του, τον κ Καμμένο. Γιατί, όπως ενδεχομένως πολλοί πολίτες δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι το παιχνίδι είναι στημένο, έτσι και ο κ Καμμένος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι οι πολίτες δεν είναι ηλίθιοι και δεν θα πιστέψουν ότι είναι ένας αγνός πατριώτης, που εξαπατήθηκε από τον συγκυβερνήτη του και τώρα είναι ένας φτωχός και μόνος καομπόης.

Που μάχεται για τα εθνικά δίκαια. Και που έτσι θα μαζέψει ψήφους για να επιζήσει στην πολιτική.

Ο κ. Καμμένος έπαιξε όπως προείπαμε και είναι πιθανό να μην πηγαίνουν τα πράγματα όπως τα υπολόγισε. Γιατί, η υπ αριθμόν μία αιτία πίσω από τις περισσότερες ανθρώπινες πράξεις διαχρονικά, είναι η βλακεία. Αλλά, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Έτσι, όποιος περιμένει ότι ο τέως υπουργός θα κάνει αποκαλύψεις που θα πλήξουν τον συνεταίρο του, θα περιμένει πολύ.

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

 

 

 

ardin

 

Back to top button