breaking newsΕλλάδα

Μετά τις «Πρέσπες», έρχεται η Θράκη – «Δώρο» Τσίπρα σε Ερντογάν: «Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για τη μουσουλμανική μειονότητα»

 

Έρχονται θύελλες στα εθνικά θέματα.

Πρέσπες, Αιγαίο και Θράκη.

Τρία καυτά ζητήματα τα οποία διαχειρίζεται η άθλια κυβέρνηση Τσίπρα. Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, αργά και με ύπουλο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί τετελεσμένα στα εθνικά μας θέματα.

Μετά την Συμφωνία των Πρεσπών θα ανοίξουν και άλλα ζητήματα. Την ίδια ώρα που εδραιώνεται από τη μία πλευρά ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, από την άλλη, οι ύπουλες και παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας με τα σενάρια είτε για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο είτε για καθεστώς αυτονομίας στη Θράκη…

Ήρθαν για κάνουν την βρώμικη δουλειά. Η χώρα επειγόντως πρέπει να αλλάξει σελίδα, όμως και η αξιωματική αντιπολίτευση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Πολύ μικρός ο Κ. Μητσοτάκης, έχει αφήσει τον Α. Τσίπρα να αλωνίζει.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είναι αποφασισμένος να κάνει δώρα στον Ερντογάν. Είμαστε υπερβολικοί; Η δήλωση που έκανε στο πρακτορείο Anadolu αυτό δείχνει.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Την ανάγκη οικοδόμησης αμοιβαίας επωφελούς σχέσης επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολή ενόψει της διήμερης επίσκεψής του στην Τουρκία, όπου είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αγιά Σοφιά και κατόπιν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

«Η Ελλάδα, αφήνοντας πίσω της την οικονομική κρίση και την επίλυση προβλημάτων με τους γείτονές της, όπως η Βόρεια Μακεδονία, άνοιξε μια νέα σελίδα το 2019 και εμείς πρέπει να οικοδομήσουμε μια σχέση που θα ωφελήσει τόσο τους λαούς μας όσο και την περιοχή μας» σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 2016, ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες που ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υποστήριξαν ανοιχτά ενάντια στους κινηματίες.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ακολούθησε περίοδος επιδείνωσης των σχέσεων των δύο χωρών, όπως αυτό με την κράτηση των δυο ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, με αποκορύφωμα τις επιθετικές δραστηριότητες των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σχέση του με τον πρόεδρο Ερντογάν «έχει περάσει από πολύ δύσκολες στιγμές», αλλά, όπως διευκρίνισε, βασίζεται στον σεβασμό και την ειλικρίνεια. «Βασίζεται σε συνεχείς προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας αρμονικής σχέσης».

O πρωθυπουργός σημείωσε ότι Ελλάδα και Τουρκία επέδειξαν υψηλό επίπεδο συνεργασίας βάσει της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. «Πρέπει να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας» σημείωσε.
Στην Ευρώπη, η διαδικασία ασύλου εξακολουθεί να είναι πολύ αργή σε ορισμένες χώρες, και η Ελλάδα είναι μία από τις ταχύτερες στον τομέα αυτό, πρόσθεσε.

«Η ΕΕ πρέπει να βρει έναν τρόπο να αυξήσει την υποστήριξή της προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τα ρεύματα και να απορρίψει τις ατζέντες που δεν συμμορφώνονται με το ευρωπαϊκό δίκαιο ή τις ανθρωπιστικές αρχές» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην Ευρώπη, η διαδικασία ασύλου εξακολουθεί να είναι πολύ αργή σε ορισμένες χώρες, και η Ελλάδα είναι μία από τις ταχύτερες στον τομέα αυτό» σχολίασε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Όπως σημείωσε «η ΕΕ πρέπει να βρει έναν τρόπο να εντείνει την υποστήριξή της προς τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τις μεταναστευτικές ροές και να απορρίψει τις ατζέντες που δεν συμμορφώνονται με το ευρωπαϊκό δίκαιο ή τις ανθρωπιστικές αρχές».

«Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για τη μουσουλμανική μειονότητα» τόνισε ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Για το Κυπριακό ο πρωθυπουργός ζήτησε μια μόνιμη και δίκαιη λύση που θα διασφαλίσει ότι η ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Κύπρου είναι μια κανονική χώρα της ΕΕ και τόσο η ελληνική όσο και η τουρκική πλευρά θα εργαστούν προς όφελος του συνολικού λαού της Κύπρου.

Η τουρκική κυβέρνηση ήταν «αρκετά βέβαιη» ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέβαλε προσπάθειες να εκδώσει τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν και έλαβαν άσυλο στην Ελλάδα σχολιάζει στο μεταξύ αρθρογράφος της εφημερίδας Hurriyet ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Κρατήσατε το σημαντικότερο κομμάτι; «Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για τη μουσουλμανική μειονότητα». 

Για ποιον λόγο θα συζητήσει με τον Ρ. Τ. Ερντογάν για την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη; Μιλάμε για Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα.

Ο Τσίπρας αποδέχεται με λίγα λόγια το ψευδές επιχείρημα περί «τουρκικής» μεινότητας; Μας ανησυχεί πάρα πολύ το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού και ας ετοιμαζόμαστε πλέον για τα χειρότερα και στην Θράκη μας, εκεί, όπου το προξενείο με την ΜΙΤ κάνουν παιχνίδι πλέον εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων!

Εκεί, όπου όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr, η κατάληψη στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής, είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο για το τι σχεδιάζεται στη περιοχή. Μετά από εβδομάδες ολόκληρες αδιεξόδου, επιστράτευσαν επισήμως, τον μουφτή που εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα Ιμπραήμ Σερήφ, ο οποίος συνόδευσε βουλευτές και ζήτησε από τα παιδιά, να λήξει η κατάληψη.

Έτσι εύλογα γεννιέται το ερώτημα σε πρώτη φάση, που ήταν ο αρμόδιο επίσημος μουφτής;

Δεύτερον, από πότε η Άγκυρα και οι πράκτορές της εμπλέκονται σε εσωτερικά ζητήματα; Δώσαμε πλέον το κλειδί στη ΜΙΤ;

 

.pentapostagma.gr

Back to top button