breaking newsΕλλάδαθρησκεια

Με επιστολή της η Μονή Ζωγράφου Αγίου Όρους στηρίζει τον Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο!

Ο ηγούμενος και οι μοναχοί της Μονής Ζωγράφου Αγίου Όρους απηύθυναν επιστολή προς τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο με λόγια συμπαράστασης. Η επιστολή των μοναχών της βουλγαρικής μονής του Αγίου Όρους δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Επισκοπής Λόβτσαν της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναφέρει το Τμήμα Πληροφοριών και Παιδείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΟΝΟΥΦΡΙΟ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Σεβασμιώτατε,

Η αδελφότητά μας θυμάται πώς ερχόσασταν σε εμάς στα προσκυνήματα σας στο Άγιο Όρος και μαζί στέλναμε προσευχές στον κοινό μας Δημιουργό και μεταλάβαμε τα Άγια Μυστήρια του Χριστού. Το ίδιο έγινε και με τους άλλους επισκόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με ιερείς και πιστούς. Όπως νωρίτερα μοιραζόμασταν τη χαρά της κοινότητας και της αδελφικής αγάπης, έτσι και τώρα μοιραζόμαστε τις μεγάλες θλίψεις που έπληξαν την Εκκλησία του Χριστού στην Ουκρανία. Οι διώξεις κατά επισκόπων, μοναχών και πιστών θα εντείνουν ακόμη περισσότερο την τραγωδία των αδελφοκτόνων γεγονότων που εκτυλίσσονται στη χώρα σας.

Όλοι πιστεύουμε ότι με την καλή πρόνοια του Θεού, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα βγει εξαγνισμένη μέσα από το χωνευτήριο του διωγμού. Ενώνουμε επίσης τις ταπεινές προσευχές μας προς εσάς για ειρήνη καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών και για τον ακραίο εορτασμό της αλήθειας και της αλήθειας στη γη σας.

Ζητάμε τις ιερές προσευχές σας,

Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Zωγράφου

               Ο Αρχιμ. Αμβρόσιος και όλη η εν Χριστώ αδελφότητα
Αντίστοιχη κίνηση υπήρξε και από το Σέρβικο Χιλανδάρι.. 

dimpenews.com 
Back to top button