breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ως ανεμβολίαστοι θα αντιμετωπίζονται οι πολίτες που δεν έκαναν 3η δόση στο 7μηνο

Την ώρα που δημοσίευμα-βόμβα της Daily Mail αναφέρει ότι στη Βρετανία εξετάζεται σταδιακά η κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμών, η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει μπλόκο σε όσους πολίτες άνω των 18 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Όπως επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όλοι οι πολίτες που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με μία (μονοδοσικό) ή δύο δόσεις, θα πρέπει να έχουν κάνει την τρίτη δόση μέχρι της 31 Ιανουαρίου διαφορετικά θα αντιμετωπίζονται ως ανεμβολίαστοι. «Σε διαφορετική περίπτωση θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχουν και θα χάνουν όλα τα προνόμια των εμβολιασμένων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα αναφορικά με την λήξη της προθεσμίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60, ο ίδιος τόνισε ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο» και θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο ίδιος προσπαθώντας να δικαιολογήσει το απάνθρωπο πρόστιμο ακόμα και σε χαμηλοσυνταξιούχους που δυσκολεύονται να βγάλουν πέρα τα προς το ζην, δήλωσε: «Διότι υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπειες για όσους την αγνοούν θα σήμαινε εμπαιγμό για όσους ανταποκρίθηκαν και μετέχουν ενεργά στο χτίσιμο της γραμμής άμυνας απέναντι στην πανδημία. Προαιρετική υποχρεωτικότητα δεν υπάρχει».

Back to top button