breaking newsΕλλάδα

Ποιες κυρώσεις στην Άγκυρα; – Το ΝΑΤΟ δοκίμασε τουρκικό οπλικό σύστημα στο πεδίο βολής Κρήτης!

Το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε δοκιμή του συστήματος  εκτόξευσης «fire  and forget» των  αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger που κατασκευάζονται από την RAYTΕHON και τις τουρκικές εταιρείες ASELSAN και ROKETSAN (τις οποίες ελέγχει προσωπικά ο Ερντογάν) στο πλαίσιο όπως αναφέρεται, των αναγκών του Οργανισμού Προμηθειών και Προμηθειών του ΝΑΤΟ και η οποία φέρεται να «στέφθηκε» με απόλυτη επιτυχία.

 

 

Η εκτόξευση των α/α πυραύλων Stinger που ανέπτυξε η ASELSAN, ανταποκρίνονται στις εξαντλητικές απαιτήσεις του Οργανισμού Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA) και έλαβαν χώρα στο πεδίο βολής NAMFI στο νησί της Κρήτης, αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ.

Το τουρκικό σύστημα εκτόξευσης που ενέκριναν οι νατοϊκοί και αφορά α/α  πυραύλους χαμηλού υψομέτρου τύπου Stinger, αναπτύχθηκε από την ASELSAN και μπορεί να εκτοξεύσουν 4 βλήματα με μεγάλη ακρίβεια έχοντας  δραστικό βεληνεκές 8 χιλιομέτρων με υπέρυθρη καθοδήγηση.

Ο πύραυλος FIM-92 Stinger, που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Raytheon σε συνεργασία με τις εταιρείες ASELSAN και ROKETSAN, χρησιμοποιείται ενεργά από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για πολλά χρόνια.

Με λίγα λόγια οι δουλειές του Ερντογάν ανοίγονται και εντός της συμμαχίας, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι πιθανόν να έχουμε στο παρασκήνιο και κάποια «κρυφή» συμφωνία μεταξύ Τραμπ-Ερντογάν, με αφορμή το αλισβερίσι με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot και τα F-35.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δημιουργήσει μια τεράστια αμυντική βιομηχανία από χιλιάδες εργάτες, ειδικούς, επιστήμονες και αναζητά και αυτός συμφωνίες και «αγορές» για να πουλήσει όλα  αυτά τα αμυντικά προϊόντα.

Μιλάμε για πολλούς τύπους τουρκικής κατασκευής (εκτός του κινητήρα και ειδικού λογισμικού) οπλικών συστημάτων που πρόσφατα παρουσιάστηκαν στην Κων/πολη σε μεγάλη αμυντική έκθεση.

Την ίδια ώρα ο σουλτάνος απειλεί τις ΗΠΑ, βρίζει τον Γάλλο πρόεδρο, προαναγγέλλει «Γαλάζιες Πατρίδες», οι οποίες παραβιάζουν συνθήκες πολλών χρόνων, ενώ τέλος ετοιμάζεται να εισβάλλει στην Βόρεια Συρία για να διώξει «λέει» τους Κούρδους.

Πραγματικά πολλά από αυτά που βλέπουμε και ακούμε το τελευταίο διάστημα με την Τουρκία του δικτάτορα Ερντογάν δεν έχουν «λογική» εξήγηση, μιας και ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος κάνει σαν μην συμβαίνει τίποτα, όπως και το ΝΑΤΟ  και οι ΗΠΑ  που συνεργάζονται με τουρκικές εταιρείες σε νατοϊκό πεδίο βολής σε ελληνικό έδαφος. 

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι το ΝΑΜΦΙ είναι το μοναδικό πεδίο βολής στην Ευρώπη που λειτουργεί υπό την σκέπη του Ανώτατου Στρατηγείου Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη – SHAPE  (Supreme Headquarters Allied Powers Europe).

Από το 1996, ακολουθώντας τις οδηγίες και κατευθύνσεις του SHAPE ξεκίνησε η εκτέλεση τακτικών βολών στο ΠΒΚ, οι οποίες αποτελούν μια ρεαλιστική και απαιτητική μορφή εκπαίδευσης κατά την οποία μια μονάδα θα πρέπει να αναπτυχθεί, να διεξάγει επιχειρήσεις σύμφωνα με την αποστολή της, να εκτελέσει πραγματικές βολές και να αναδιπλωθεί εντός ενός τακτικού σεναρίου και σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης του SHAP.

pentapostagma.gr
Back to top button