Διεθνή

Τιφλίδα…. το Παρίσι. Εξέγερση μπροστά στη Βουλή για το πολιτικό ”ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ” του Μακρόν να περάσει το συνταξιοδοτικό χωρίς να το περάσει από την Εθνοσυνέλευση. ΒΙΝΤΕΟ

Τιφλίδα…. το Παρίσι. Εξέγερση μπροστά στη Βουλή για το πολιτικό ”ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ” του Μακρόν να περάσει το συνταξιοδοτικό χωρίς να το περάσει από την Εθνοσυνέλευση κάνοντας χρήση του αμφιλεγόμενου συνταγματικού άρθρου 49.3 που τον εξουσιοδοτεί με αυτές τις υπεραρμοδιότητες. Oλοκληρωτισμός. Τρίτος Κόσμος η Γαλλία το λίκνο της Δημοκρατίας.. Μπανανία. Ο μόνος τρόπος ν΄ανατραπεί ο νόμος είναι να κατατεθεί πρόταση μομφής εντός 24ωρου. Γίνονται ζυμώσεις να κατατεθεί διακομματική πρόταση μομφής. Αλλά στις σύγχρονες ψευδο-Δημοκρατίες δεν υπάρχει αντιπολίτευση ο λαός είναι μόνος… Συγκρούσεις με δυνάμεις καταστολής φωτιές δακρυγόνα υδροφόρες πυροτεχνήματα στην place Concorde μπροστά στην Εθνοσυνέλευση.

Χάος επικράτησε το απόγευμα στην Εθνοσυνέλευση όταν η Πρωθυπουργός lisabeth Borne ανακοίνωσε την χρήση του 49.3 και οι βουλευτές άρχισαν να τραγουδούν την La Marseillaise. Ακούγονταν κραυγές, τραγούδια και ύμνοι και πολλοί βουλευτές χτυπούσαν τα έδρανά τους. Δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί παρά τις αντιδράσεις για την καταχρηστική συμπεριφορά τους. Επεισόδια σημειώνονται σε Τουλούζη, Λίλ και Νάντη κι αλλού. Η Γαλλία βρίσκεται σε κλοιό μαζικών κινητοποιήσεων και απεργιών οι πολίτες έχουν κόψει αυτοκινητόδρομου και έχουν αποκλείσει ολόκληρες πόλεις όπως την Rennes.

Tώρα οι δυνάμεις καταστολής τοποθετούν οδοφράγματα στην πλατεία Concorde.

dimpenews.com

Back to top button