Διεθνή

«Είσαι Λευκός»: Μαθητές Γυμνασίου στη Φλόριντα επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν λευκούς μαθητές

              

DailyWire/ KO

Πέντε μαθητές Γυμνασίου στο Cocunut Creek της Φλόριντα, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν σε λευκούς μαθητές την Τετάρτη, μια  επίθεση που χαρακτηρίζεται ρατσιστική.

Οι αρχές στην Κομητεία Μπρόουαρντ της Φλόριντα επιβεβαίωσαν τις συλλήψεις στο Fox News, το οποίο ανέφερε ότι τέσσερις μαθητές από το Γυμνάσιο του Λάιον Κρικ φέρεται να δέχθηκαν επίθεση από συμμαθητές τους. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο κέντρο αναψυχής Coconut Creek. Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας του Coconut Creek, τα φερόμενα θύματα είχαν «φυλετικό προφίλ», όπως αναφέρει το NBC Miami, προσθέτοντας ότι οι μαθητές που επιτέθηκαν στους λευκούς μαθητές φώναξαν “Its opposite day!” («Είναι ανάποδη μέρα!», υποτίθεται κάποιου είδους παιχνίδι) και “Brown power!” («Καφέ δύναμη!»). Το WSVN προσθέτει ότι τα  θύματα ισχυρίστηκαν ότι οι δράστες φώναξαν: «Είσαι λευκός».

Στην αναφορά της η αστυνομία προσθέτει, «Η ομάδα κοίταξε τον μαθητή και είπε «είναι λευκός»» (‘he is white’) και ένας άλλος μαθητής «τον έριξε στο έδαφος και στη συνέχεια μια ομάδα παιδιών του γυμνασίου άρχισαν να τον χτυπούν με τα χέρια, τα πόδια και τους φορτιστές των κινητών τους».

Ένας μαθητής είπε στο NBC Miami ότι αγόρια από το σχολείο του χίμηξαν και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον κλωτσούν. Συνέχισε: «Σήκωσα τα χέρια μου ψηλά για να μην με χτυπήσουν στο πρόσωπο».

Και συνέχισε, «Αφού με ποδοπατάγανε, μου είπαν, ότι αυτό είναι, σαν εκδίκηση για ό,τι έκαναν στα 1700 για τη σκλαβιά».

«Τα δημόσια σχολεία της κομητείας Broward ανέφεραν σε μια δήλωση ότι επρόκειτο για ένα περιστατικό εκτός χώρου του σχολείου στο οποίο κλήθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική», δήλωσε το NBC Miami. «Ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε τους γονείς για να τους ενημερώσει για το περιστατικό, λέγοντας ότι εργάζονται πάντα για να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον μάθησης και θα εργαστούν για να διασφαλίσουν ότι τυχόν περιστατικά εκτός χώρου του σχολείου δεν θα επηρεάζουν τους μαθητές στο γυμνάσιο».

Ο Frank Foster, ο γιος του οποίου ήταν ένα από τα θύματα, είπε στο NBC Miami: «Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα στα άλλα παιδιά γιατί δεν συνέβη στην ιδιοκτησία του σχολείου… Ο γιος μου θέλει να επιστρέψει στο σχολείο γιατί όλοι του οι φίλοι είναι εκεί, αλλά δεν νιώθει ασφαλής. Υπάρχει δυνατότητα ναφύγει, αλλά αυτό φαίνεται σαν τιμωρία».

Ο Φόστερ είπε στο Local 10 ότι ο μαθητής που ανέφερε το περιστατικό δέχθηκε γραπτά μηνύματα αργότερα που τον έλεγαν «καρφί».

Είπε για τον γιο του, «Είναι φοβισμένος και νευρικός. φοβάται να επιστρέψει στο σχολείο επειδή μερικά από αυτά τα παιδιά είναι στις ίδιες τάξεις με εκείνον… Είμαι απογοητευμένος με το σχολείο που δεν καταβάλλουν προσπάθεια για να το σταματήσουν και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια για τα παιδιά», είπε ο Foster.

Οι δράστες κατηγορήθηκαν για πρόκληση σωματικής βλάβης που έγινε «με κίνητρο την προκατάληψη», αδίκημα που αποτελεί κακούργημα, σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Φλόριντα: «εφόσον η πράξη έγινε λόγω προκατάληψης με βάση τη φυλή, το χρώμα, την καταγωγή, την εθνικότητα, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την εθνική καταγωγή, το καθεστώς αστέγου ή την προχωρημένη ηλικία του θύματος».

ΚΟ / πηγή

Back to top button