breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καλιφόρνια: Οι γονείς κατηγορούν κεραία κινητής σε δημοτικό σχολείο μετά τον 4ο μαθητή που έπαθε καρκίνο

Να μήν έχουμε αυταπάτες..

Οι γονείς της Καλιφόρνιας ζητούν από ένα δημοτικό σχολείο να αφαιρέσει τον πύργο των κυψελών τους από το χώρο μετά από τη διάγνωση καρκίνου τεσσάρων μαθητών και τριών εκπαιδευτικών

 

Μερικοί μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο του Weston στην Ripon, στο νομό San Joaquin της Καλιφόρνιας, έχουν ήδη σταματήσει την παρακολούθηση του σχολείου λόγω των περιπτώσεων καρκίνου, σύμφωνα με το Sacramento Bee.

 

 

Οι γονείς στη συγκέντρωση τους ζητούν την απομάκρυνση του πύργου

Τη Δευτέρα το βράδυ περίπου 200 θυμωμένοι γονείς παρακολούθησαν μια συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου του Ripon για να ζητήσουν δράση. Το πρωτοβάθμιο σχολείο έχει περίπου 400 μαθητές. Συμπεριλαμβάνει από νηπιαγωγείο μέχρι και όλες τις τάξεις του δημοτικού.

Η σχολική περιφέρεια της Ripon δήλωσε ότι οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στον πύργο κυττάρων έδειξαν ότι λειτουργεί κανονικά και σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας, αλλά το συμβούλιο μιλάει με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών για τη μετακίνηση του πύργου.

Τέσσερις μαθητές έχουν διαγνωστεί με καρκίνο από τότε που η διαμάχη ξέσπασε για πρώτη φορά το 2016. Η Monica Ferrulli, γονέας ενός από τους μαθητές που υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο του εγκεφάλου το 2017, δήλωσε ότι η σχολική περιφέρεια βρίσκεται σε «άρνηση» και επικαλείται μια παρωχημένη μελέτη της American Cancer Society για να δικαιολογήσει την τοποθέτηση του πύργου.

«Ένας γιατρό μας είπε ότι είναι 100 τοις εκατό περιβαλλοντικό, το είδος του όγκου που έχει», δήλωσε ο Ferrulli στο CBS Sacramento, και πρόσθεσε ότι μια επιθεώρηση του πύργου που διοργάνωσαν οι γονείς έδειξε πολύ υψηλότερες μετρήσεις από τους μηχανικούς που είχαν προσληφθεί από την σχολική περιφέρεια το 2018. Ο ειδικός είπε «δεν θα έστελνα κανένα παιδί μου εκεί».

Η σχολική περιφέρεια, η οποία φέρεται να λαμβάνει 2.000 δολάρια το μήνα για τον πύργο δήλωσε, ότι «κατανοούν» τις οικογένειες, ωστόσο δεν έχουν καμία ρήτρα εξαίρεσης στην 25ετή σύμβαση μίσθωσης με την Sprint – την εταιρεία που κατέχει τον πύργο – που σημαίνει ότι τόσο η σχολική περιφέρεια όσο και η Sprint θα πρέπει να συμφωνήσουν αμοιβαία για μια μετεγκατάσταση.

Ο Ρίτσαρντ Ρέξ, η οικογένειά του οποίου ζει απέναντι από το σχολείο, δήλωσε ότι πριν από ένα μήνα εμφανίστηκε ένα οίδημα στην κοιλιά του 11χρονου γιου του. Είπε ότι η τάξη του είναι κοντά στον πύργο.

Οι γονείς το θεωρούσαν αρχικά ότι ήταν τραυματισμός από το πατινάζ. Τελικά, όταν ο 11χρονος, μεταφέρθηκε στους γιατρούς για εξετάσεις διαπίστωσαν έναν όγκο τυλιγμένο γύρω από το συκώτι του. Το αγόρι έχει τώρα πρέπει να ξεκινήσει θεραπεία καρκίνου, ανέφεραν οι γονείς.

Ο Ρίτσαρντ Ρέξ είπε ότι ακούει διάφορες επιλογές για τη θεραπεία του καρκίνου. «Είπαν ότι μπορούν να το συρρικνώσουν και να το κόψουν. Μιλούν επίσης μεταμόσχευση ήπατος. Είναι πολύ τρομακτικό», δήλωσε ο Ρεξ.

Η Adrienne Norton, που εκπροσωπεί τη Sprint, δήλωσε ότι ο στόχος της εταιρείας είναι η παροχή ασύρματων υπηρεσιών που κρατούν τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους συνδεδεμένους στο Ripon.

Προφανώς όμως ο καρκίνος τελικά μας φέρνει όλους πιο κοντά. Η ασυδοσία των εταιριών τεχνολογίας καλύπτεται από τους διάφορους αξιωματούχους, καθώς τα διαπλεκόμενα συμφέροντα βάζουν πάνω απ’ όλα το κέρδος με την πρόφαση της παροχής υπηρεσιών, και σε δεύτερη μοίρα την υγεία των πολιτών

Back to top button