breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βέλγιο: Αντιδράσεις για την 23χρονη που πέθανε με ευθανασία ενώ ήταν σωματικά υγιής

Η ψυχική της υγεία μετά την επίθεση το 2016 στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών δεν αποκαταστάθηκε ποτέ

Αντιδράσεις στο Βέλγιο είχε προκαλέσει η απόφαση της 23χρονης Shanti De Corte να πεθάνει με ευθανασία, ενώ ήταν σωματικά υγιής.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της κοπέλας, η 23χρονη μπορεί να μην είχε κάποιο οργανικό πρόβλημα, όμως η ψυχική της υγεία μετά τη βομβιστική επίθεση το 2016 στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών δεν αποκαταστάθηκε ποτέ.

Οι γιατροί που έδωσαν την άδεια για την ευθανασία το Μάιο του 2022 δήλωσαν πως η 23χρονη ήταν τόσο καταθλιπτική που κάθε μέρα που έμενε ζωντανή ήταν πραγματικό βασανιστήριο.

Το 2016 η Shanti De Corte ήταν μια 17χρονη μαθήτρια, και ταξίδευε μαζί με τους συμμαθητές της όταν για κακή της τύχη βρέθηκε στο αεροδρόμιο τη στιγμή της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης από τον ISIS που άφησε πίσω του 300 τραυματίες και 32 νεκρούς.

Η ίδια δεν τραυματίστηκε, αλλά υπέφερε από μετραυματικό στρες, χρόνιες κρίσεις πανικού και ακραία μορφή κατάθλιψης.

Η αγωγή που της δόθηκε δεν έφερνε αποτελέσματα και η κατάστασή της χειροτέρευε καθημερινά.

Μάλιστα, κάθε φορά που έπρεπε να βγει από το δωμάτιό της βίωνε ένα βασανιστήριο, όπως δηλώνουν φίλοι της.

«Με όλα τα φάρμακα που παίρνω, αισθάνομαι σα φάντασμα που δεν μπορεί να αισθανθεί τίποτα πια. Ίσως υπήρχαν άλλες λύσεις εκτός από τα φάρμακα», είχε γράψει η ίδια σε μια ανάρτησή της.

Ο θάνατός της έγινε αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε αυτούς που ζητούν να καταργηθεί εντελώς το μέτρο της ευθανασίας και σε εκείνους που προτείνουν να επεκταθεί η δυνατότητα και σε ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα και προβλήματα χρόνιου πόνου.

Prime News

Back to top button