breaking newsΔιεθνή

«Κροταλίζουν» τα πολυβόλα και οι όλμοι στο Κασμίρ – Νεκροί πολίτες και στρατιώτες -Ισλαμικές παραστρατιωτικές ομάδες χτύπησαν ινδικό στρατόπεδο

Κανονική χερσαία πολεμική σύγκρουση διεξάγεται στο Κασμίρ από το πρωί σήμερα, παρά την απελευθέρωση του Ινδού πιλότου, ενδεικτικό του άκρως πολεμικού κλίματος που επικρατεί και στις δύο πλευρές.

 Ινδικό στρατόπεδο στην περιοχή Σόφιαν στο Τζαμού και Κασμίρ της Ινδίας φέρεται να έχει δεχτεί επίθεση από πακιστανικές πραστρατιωτικές ομάδες  φανατικών ισλαμιστών τρομοκρατών καθώς ακούστηκαν πυρά στο συγκεκριμένο σημείο , σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Πυροβολισμοί έχουν αναφερθεί κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου στους τομείς Νοσέρα και Πουντς στα de facto σύνορα μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Republic.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στρατόπεδο 44RR του Ινδικού Στρατού φέρεται να έχει γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

«Οι μάχες μας είναι μέσα στα σπίτια μας,. Βρισκόμαστε στο έλεος αυτών των στρατιωτών», αναφέρουν κάτοικοι των χωριών  στην περιοχή Mendhar στο Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία.

Μετά τις σποραδικές αψιμαχίες την Παρασκευήτο Βράδυ, σήμερα Σάββατο ξεκίνησε κανονική χερσαία μάχη με την χρήση και βαρέων όπλων, με αποτέλεσμα 6 νεκρούς πολίτες και 2 Πακιστανούς στρατιώτες…μέχρι τώρα, ενώ η κατάσταση ας ελπίσουμε να εκτονωθεί διότι το μίσος μεγαλώνει ανάμεσα στις δύο πλευράς με ιλιγγιώδη τρόπο , εμπλέκοντας  πολύ μεγαλύτερο αριθμό δυνάμεων.     

Μεγάλες ινδικές δυνάμεις με πυροβολικό, όλμους στοχεύουν σε πακιστανικό χωριό , ενώ το ίδιο υλοποιούν και οι Πακιστανοί στρατιώτες,  κατά μήκος των ασταθών συνόρων τους στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Βολές όλμων και πακιστανικού πυροβολικού αλλά και βολές από μικρά όπλα πραγματοποιήθηκαν εναντίον ινδικών στρατιωτικών θέσεων στον τομέα Krishna Gkhati στην περιοχή Punch.

Μόλις πριν λίγο με την ένταση να « βαράει κόκκινο» ινδικά αεροσκάφη διενέργησαν  χαμηλές πτήσεις και έριξαν  με τα πολυβόλα τους σε οτιδήποτε κινούνταν στην περιοχή.

Το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι έριξε  κατά των ινδικών αεροσκαφών, χωρίς όμως αποτέλεσμα .

Μια πακιστανική στρατιωτική ανακοίνωση  ανέφερε ότι πολλοί  άμαχοι τραυματίστηκαν στις νέες μάχες. Η Ινδία ανακοίνωσε  ότι πακιστανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην ινδική πλευρά με αποτέλεσμα να ξεσπάσει  κανονικός πόλεμος.

Αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον για   απρόκλητες  παραβιάσεις της συμφωνίας του 2003 για την κατάπαυση του πυρός.

Η σημερινή πολεμική βία όμως σηματοδοτεί τη σοβαρότερη κλιμάκωση της μακρόχρονης σύγκρουσης από το 1999, όταν η στρατιωτική δύναμη του Πακιστάν δέχτηκε επίθεση από το Κασμίρ που ελέγχεται από την Ινδία.

Όλα ξεκίνησαν στις 14 Φεβρουαρίου από τις παραστρατιωτικές δυνάμεις ισλαμιστών ανταρτών στο Κασμίρ οι οποίοι έβαλαν βόμβα και σκότωσαν 40 Ινδούς στρατιωτικούς.

Εκτιμήσεις ειδικών φέρουν τις αψιμαχίες μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για το Κασμίρ, να απειλούν να εξελιχθούν σε ανοιχτό πόλεμο που θα απειλεί με την σειρά του ολόκληρο τον πλανήτη λόγω πυρηνικών όπλων τα οποία κατέχουν οι χώρες.

Για αυτό, καίριο ρόλο διαδραματίζουν ήδη Ουάσινγκτον και Πεκίνο που θέλουν αποκλιμάκωση εδώ και τώρα.

Υπάρχουν συνεχείς αναφορές και σήμερα, τόσο από την Ινδία όσο και από το Πακιστάν, για τα μετακίνηση τεθωρακισμένων μεραρχιών στα σύνορα των δύο χωρών, ενώ έχουν κλείσει και τα σχολεία για την προετοιμασία μιας ενδεχόμενης κλιμάκωσης των εχθροπραξιών.

Στην Ινδία, στα σύνορα με το Πακιστάν, κατασκευάζονται 14.000 οχυρά καταφύγια για να φιλοξενήσουν οικογένειες σε περίπτωση σύρραξης με πυρηνικά όπλα, όπως γράφει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, για μία ένταση που ξέσπασε τόσο απροκάλυπτα σε άκρως ασταθή περιοχή του πλανήτη στην οποία όμως διακυβεύονται πραγματικά  τεράστια συμφέροντα.

 

 

.pentapostagma

 

Back to top button