breaking newsΔιεθνή

Φωτιά στην Τουρκία: Ανεστάλη η θαλάσσια κυκλοφορία στα Στενά των Δαρδανελίων

Ανεστάλη σήμερα το απόγευμα η θαλάσσια κυκλοφορία στα Στενά των Δαρδανελίων λόγω δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στην βορειοδυτική επαρχία της Τουρκίας, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών.

«Η θαλάσσια κυκλοφορία έχει διακοπεί προσωρινά στην κατεύθυνση από το νότο προς τον βορρά και έχει περιοριστεί σε μία διαδρομή λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Κεπσέζ», ανέφερε το υπουργείο.

«Ρυμουλκά είναι έτοιμα να επέμβουν εάν η φωτιά πλησιάσει το παραλιακό μέτωπο, παρέχοντας πρόσθετη υποστήριξη στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις πυρόσβεσης», πρόσθεσε το υπουργείο.

Η ναυτιλιακή υπηρεσία Tribeca τόνισε πως «η κυκλοφορία στα Δαρδανέλια ανεστάλη και προς τις δύο κατευθύνσεις σήμερα στις 18:45 καθώς πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούν στην περιοχή αντλούν νερό από τη θάλασσα».

Εννέα χωριά, καθώς και μια πανεπιστημιούπολη εκκενώθηκαν στην περιοχή, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Περισσότεροι από 420 πυροσβέστες επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά με τη βοήθεια δέκα πυροσβεστικών αεροσκαφών, τόνισε από την πλευρά της η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD).

Εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν φλόγες να πλησιάζουν αστικές περιοχές με γκρίζους και πορτοκαλί καπνούς να καλύπτουν τον ουρανό.

Κλειστός είναι και ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ Τσανάκαλε και Τσαν, 70 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της επαρχίας, ανέφεραν οι αρχές.

 

Back to top button