breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΆποψηΔιεθνή

Νέα παγκόσμια τάξη: Ρωσία και Δύση χωρίζουν τον κόσμο για να τον ΕΝΩΣΕΙ μετά η ΧΟΥΝΤΑ?(Άποψη)

 

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι πως ο δυτικός κόσμος καταστρέφεται, οι πολίτες φτωχαίνουν, ενώ αντιθέτως στην Ανατολή πλουτίζουν.

Οι μεν πολίτες της Δύσης θα αποδεχθούν παγκόσμια χούντα επειδή περνάνε από τον πλούτο στην φτώχεια, οι δε της Ανατολής, ίσως δεχθούν να συμμετέχουν σε αυτήν, αλλά από θέση ισχύος, καθώς από την φτώχεια πέρασαν στον πλούτο, έχοντας πλέον εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις τους.

Από θέση ισχύος η Κίνα θα μπορεί να επιβάλλει ευκολότερα την τεχνολογία εξαναγκασμού και παρακολούθησης στην πτωχευμένη Δύση)»

Πως θα είναι τα πράγματα στο ορατό μέλλον…

Το γερμανόφωνο Russia Today αναφέρεται στην νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, στην οποία, όπως αναφέρει, τα όπλα της Ρωσίας θα είναι στραμμένα προς την Δύση και η οικονομία της στραμμένη προς την Ανατολή!

Τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτό;;;

Γράφει χαρακτηριστικά το RT:

 

«Η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε το 1991 και η Ρωσία φαινόταν να βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη παρακμή καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990.

Στον μονοπολικό κόσμο, οι ΗΠΑ ακολούθησαν μια στρατηγική ασφαλείας βασισμένη στην ηγεμονική ειρήνη και απαίτησαν την αναθεώρηση των θεσμών και των κανόνων που διέπουν το διεθνές σύστημα.

(Σήμερα που ο Πούτιν έχει κάνει την Ρωσία υπερδύναμη), η Δύση εγκατέλειψε τις πανευρωπαϊκές ρυθμίσεις ασφαλείας που είχε υπογράψει στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και αντ’ αυτού ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για την δημιουργία μιας νέας «Ευρώπης» χωρίς τη Ρωσία.

Η συνεχιζόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ σήμαινε ότι οι διαχωριστικές γραμμές στην Ευρώπη δεν διαγράφηκαν αλλά απλώς μετατοπίστηκαν σταδιακά προς τα ρωσικά σύνορα.

(…)

Με το πρόσχημα της προώθησης (δήθεν) φιλελεύθερων αξιών, οι χώρες του ΝΑΤΟ διεκδικούν το προνόμιο της ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών, της ανατροπής κυβερνήσεων, της εισβολής και της αλλαγής συνόρων.

(…)

Οι κυρώσεις μεγάλης κλίμακας που επιβλήθηκαν στην Ρωσία έπληξαν και τον υπόλοιπο κόσμο, με το πρόσχημα μιας ενεργειακής κρίσης. Υπάρχουν ελλείψεις τροφίμων, πληθωρισμός και διάχυτη οικονομική αστάθεια. Τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας έχουν παγώσει και η ΕΕ συζητά διαρκώς για την κατάσχεσή τους σε κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία.

Η επιθυμία απαγόρευσης κάθε ρωσικής ενέργειας αναγκάζει την Ρωσία να στρέψει το ενδιαφέρον της στις εξαγωγές προς την Ανατολή.

Οι χώρες που δεν προσχωρούν στις μονομερείς κυρώσεις της Δύσης απειλούνται με οικονομικό εξαναγκασμό. Η Κίνα είναι πιθανώς η επόμενη στην σειρά, καθώς η Ουάσιγκτον προωθεί εναγωνίως την ιδέα του τεχνητού διαχωρισμού του κόσμου σε δύο μπλοκ, ένα υποτιθέμενο δημοκρατικό μπλοκ έναντι ενός υποτιθέμενου αυταρχικού μπλοκ(σ.σ. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι πως ο δυτικός κόσμος καταστρέφεται, οι πολίτες φτωχαίνουν, ενώ αντιθέτως στην Ανατολή πλουτίζουν. Οι μεν πολίτες της Δύσης θα αποδεχθούν παγκόσμια χούντα επειδή περνάνε από τον πλούτο στην φτώχεια, οι δε της Ανατολής, ίσως δεχθούν να συμμετέχουν σε αυτήν, αλλά από θέση ισχύος, καθώς από την φτώχεια πέρασαν στον πλούτο, έχοντας πλέον εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις τους. Από θέση ισχύος η Κίνα θα μπορεί να επιβάλλει ευκολότερα την τεχνολογία εξαναγκασμού και παρακολούθησης στην πτωχευμένη Δύση)».

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

«Στην Ανατολή υπάρχουν ανερχόμενοι οικονομικοί γίγαντες που είναι πιο σίγουροι και αποφασισμένοι να δημιουργήσουν ένα διεθνές οικονομικό σύστημα άξιο εμπιστοσύνης.

Η Ρωσία δεν επιδιώκει πλέον τον στόχο μιας Μεγάλης Ευρώπης από την Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, στην οποία η Ρωσία τροφοδοτεί την γηραιά ήπειρο και παρέχει πρώτες ύλες για τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες με αντάλλαγμα την εισαγωγή δυτικών τεχνολογιών και βιομηχανικών προϊόντων. Η Ευρύτερη Ευρασιατική Εταιρική Σχέση δεν είναι πλέον απλώς ένα εργαλείο για την απλή διαφοροποίηση των οικονομικών δεσμών,αλλά έχει καταστεί αναγκαιότητα για τον πλήρη οικονομικό διαχωρισμό από την Δύση.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) συνεχίζει να προσπαθεί να αναπτύξει μεγαλύτερες οικονομικές δεξιότητες και αναμένεται να καλωσορίσει το Ιράν ως νέο μέλος τον Σεπτέμβριο. Οι BRICS προετοιμάζονται επίσης για μεγαλύτερο ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη και είναι έτοιμες να προσθέσουν την Αργεντινή και το Ιράν ως νέα μέλη. Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ΕΑΕΕ) εξελίσσεται.

(…)

Στο ορατό μέλλον, τα όπλα της Ρωσίας θα δείχνουν προς την Δύση και οι οικονομικοί δεσμοί της Ρωσίας θα δείχνουν προς τα ανατολικά(σ.σ. Έτσι θα μοιάζει λοιπόν για την ώρα η νέα παγκόσμια τάξη! Οι πολίτες της Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας, θα φτωχαίνουν υπό τον φόβο της ρωσικής απειλής, ενώ οι πολίτες της Ανατολής θα πλουτίζουν. Άλλωστε σε περίπτωση που επιβληθεί παντού χούντα, έχει αποδειχθεί πως οι ανατολίτικοι λαοί σκύβουν το κεφάλι εύκολα, ενώ οι δυτικοί και δη οι Έλληνες είναι πιο ανυπότακτοι. Ελπίζουν πως η ΦΤΩΧΕΙΑ θα τους μειώσει τις αντιδράσεις».

Πηγή

Back to top button