breaking newsΕλλάδα

Παρελάσεις σε κλοιό αστυνομικών – Τρόμος στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» για τις «Πρέσπες» – «Βαφτίζουν» τους Έλληνες πολίτες «ακροδεξιούς»

Η φετινή 25η Μαρτίου είναι διαφορετική από τις άλλες.

Η «σκόνη» από την Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει ακόμη κάτσει ολοκληρωτικά και όλα τα βλέμματα θα είναι σήμερα, 25.03.2019, στραμμένα στις παρελάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Υπάρχουν έντονοι φόβοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν «ακροδεξιά στοιχεία» να προετοιμάζουν «ακραίες κινήσεις» εις βάρος κυβερνητικών στελεχών στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.

Ήδη τα πρώτα παρατράγουδα ξεκίνησαν την Κυριακή, 24.03.2019 κι ας ήταν το ένα στην Αθήνα και το άλλο στην Αυστραλία.

Επεισόδιο, λοιπόν, σημειώθηκε στη Μελβούρνη, όπου ομάδα ομογενών αποδοκίμασε τον Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες από ομογενείς, με τον ίδιο να μιλά για μειοψηφία που έλεγε «φασιστικά συνθήματα».

Επιπλέον, λίγο αργότερα, στην μαθητική παρέλαση της Κυριακής στην Αθήνα έγιναν προσαγωγές πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ενώ συζήτηση «σήκωσε» και το γεγονός ότι  δεν ακούστηκε το “Μακεδονία ξακουστή” στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Τούτων λεχθέντων, για την 25η Μαρτίου οι αστυνομικές δυνάμεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα, βρίσκονται σε επιφυλακή αναφορικά με τα μέτρα ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, περιοχές που βρίσκονται σε συναγερμό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέρα από τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, είναι η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα, τα Γιαννιτσά και μερικές άλλες.

Στην Αθήνα περίπου 1.600 αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο. Οι αστυνομικοί θα προέρχονται από Δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας και ΜΑΤ και θα αναπτυχθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων.

Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η Δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.

Ανάλογος είναι ο σχεδιασμός όπου θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, και κυρίως σε αυτές τις περιοχές όπου έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη Θεσσαλονίκη η συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου, όπως επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών για πιθανές οργανωμένες ενέργειες από ομάδες ατόμων ακραίων χαρακτηριστικών και τάσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών.

Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Δευτέρα – 25η Μαρτίου – θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης – στάθμευσης από τις 6 το πρωί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς:

-Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-Ηρ. Αττικού

-Βασιλέως Γεωργίου Β΄

-Βασιλέως Γεωργίου Α΄

-Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

-Πανεπιστημίου

-Πλατεία Ομονοίας

-Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-Αθηνάς

-Αγ. Κωνσταντίνου

-Πλατεία Καραϊσκάκη

-Πατησίων στο τμήμα μεταξύ Πανεπιστημίου και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-Πλ. Συντάγματος

-Φιλελλήνων

-Σταδίου

-Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας

-Ακαδημίας

-Βασιλίσσης Όλγας

-Αθ. Διάκου

Θεσσαλονίκη – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν αύριο 25η Μαρτίου και σε αρκετούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, λόγω της πραγματοποίησης της παρέλασης στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου:

-Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου

-30ης Οκτωβρίου

-Λεωφ. Στρατού, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου

-Ανώνυμη Οδό ανατολικά της πλατείας Ηλεκτρικής, που ενώνει τη Β. Γεωργίου με τη Λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου και Νικολάου Γερμανού

-Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου

-Στρατηγού Κακαβού

-Αθαν. Σουλιώτη, στο τμήμα της από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού

-Καραϊσκάκη, στο τμήμα της από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και Νικολάου Γερμανού.

Back to top button