breaking newsΔιεθνή

Νοσοκόμα seriar killer – Κατηγορείται για τη δολοφονία ασθενών με θανατηφόρες δόσεις ινσουλίνης

 

Σοκ προκαλεί μια νέα υπόθεση με πρωταγωνίστρια μια νοσοκόμα serial killer. Η γυναίκα κατηγορείται για τη δολοφονία ασθενών με θανατηφόρες δόσεις ινσουλίνης σε οίκους ευγηρίας.

Συγκεκριμένα, μια νοσοκόμα αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες για χορήγηση θανατηφόρων ή δυνητικά θανατηφόρων δόσεων ινσουλίνης σε 22 ασθενείς σε διάφορα κέντρα υγειονομικής περίθαλψης στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Στην Heather Pressdee ασκήθηκαν δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού, 17 κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και 19 κατηγορίες για παραμέληση ενός ατόμου που εξαρτάται από τη φροντίδα, ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Πενσυλβάνια.

Η 41χρονη ήδη αντιμετώπιζε από τον περασμένο Μάιο κατηγορίες για τη δολοφονία δύο ασθενών σε οίκο ευγηρίας και τον τραυματισμό ενός τρίτου.

Η Pressdee φέρεται να έδωσε υπερβολικές δόσεις ινσουλίνης σε ασθενείς -άλλους διαβητικούς και άλλους όχι- τα τελευταία τρία χρόνια.

17 ασθενείς που φρόντιζε η νοσοκόμα πέθαναν

Συνολικά, 17 ασθενείς που φρόντισε η Pressdee πέθαναν, ανέφερε η γενική εισαγγελέας Michelle Henry. Η νοσοκόμα κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού στις περιπτώσεις για τις οποίες υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία για να υποστηρίξουν την αιτία του θανάτου και για απόπειρα δολοφονίας στις περιπτώσεις που οι ασθενείς επέζησαν ή η αιτία θανάτου δεν μπορούσε να διαπιστωθεί.

Οι ασθενείς που πέθαναν ήταν ηλικίας από 43 έως 104 ετών.

Η ινσουλίνη χορηγούνταν συνήθως κατά τις ολονύχτιες βάρδιες, όταν το προσωπικό ήταν λίγο και στα επείγοντα περιστατικά οι ασθενείς δεν μεταφέρονταν αμέσως στο νοσοκομείο, είπε η κ. Henry.

«Οι καταγγελίες εναντίον της κυρίας Pressdee είναι ανησυχητικές», πρόσθεσε. «Είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς μια νοσοκόμα, που είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα ασθενών, μπόρεσε να τους βλάψει σκόπιμα και συστηματικά».

Ο δικηγόρος της νοσοκόμας δήλωσε ότι στόχος τους ήταν να αποφύγουν τη θανατική ποινή.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η Pressdee έστειλε στη μητέρα της πολλά μηνύματα από τον Απρίλιο του 2022 και μέχρι και τον Μάιο του 2023, στα οποία ανέφερε ότι ήταν δυσαρεστημένη με διάφορους ασθενείς και συναδέλφους και άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τους κάνει κακό.

Εξέφρασε επίσης παρόμοια παράπονα για άτομα που συνάντησε σε εστιατόρια και άλλα μέρη εκτός των εγκαταστάσεων φροντίδας όπου εργαζόταν, ανέφεραν οι αρχές.

Έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ανέφεραν ότι η Pressdee είχε και στο παρελθόν απασχολήσει για καταχρηστική συμπεριφορά προς τους ασθενείς και/ή το προσωπικό σε εγκαταστάσεις που εργαζόταν με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ή να απολυθεί. Σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε εργαστεί σε διάφορους οίκους ευγηρίας και εγκαταστάσεις στη δυτική Πενσυλβάνια από το 2018 για σύντομες χρονικές περιόδους.

Η Pressdee παραμένει υπό κράτηση στη φυλακή Butler County, χωρίς εγγύηση.

PrimeNews.

Back to top button