breaking newsΕλλάδα

Ανοίγει κερκόπορτες ο θρασύς Τσιρώνης: «Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο – Έχετε άγνοια πατριδογνωσίας»

Οργή από τους πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα

Επιμένει ο εκτός τόπου και χρόνου Γιάννης Τσιρώνης για το θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του πως το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο αλλά στην ανατολική Μεσόγειο.

Με την ανοχή της ίδιας της κυβέρνησης, ο Γιάννης Τσιρώνης επιμένει στις δηλώσεις του ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Λες και μόνον ο ίδιος γνωρίζει που βρίσκεται το νησί ή η Ρόδος ή η Στρογγύλη και η Ρω.

Με ένα tweet του και με την παρουσίασης ενός χάρτη ο κ. Τσιρώνης επιχειρεί να απαντήσει στον σάλο που προκλήθηκε εξαιτίας της άθλιας ή στην καλύτερη περίπτωση της ατυχούς δήλωσής του.

«Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του Καστελλόριζου είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση.

Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου, αναφέρει ο πρώην υπουργός παίζοντας με τις λέξεις και κάνοντας εξυπνακισμούς για τόσο ευαίσθητα εθνικά θέματα.

Το γεγονός ότι η Τουρκία έχει «γκιζάρει» την περιοχή του Καστελόριζου και το γεγονός ότι τόση κουβέντα έχει γίνει για την ΑΟΖ στην περιοχή, δείχνει να μην νοιάζει τον Τσιρώνη. Στη λογική «εμείς οι προοδευτικοί συζητούμε τα πάντα, όλοι οι άλλοι είναι πατριδοκάπηλοι και εθνικιστές, ο Τσιρώνης ανοίγει θέματα που δεν θα έπρεπε καν να τα συζητά.

Ειδικά σε μια περίοδο όπου η Αγκυρα αμφισβητεί ανοικτά τεράστιες περιοχές και μιλά για «γαλάζια πατρίδα» μπορεί να βγαίνει ο κάθε Τσιρώνης και να κάνει μαθήματα γεωγραφίας; Και να επιμένει μάλιστα ότι είναι σωστός όταν τον έχουν «κράξει» όλοι;

Yannis Tsironis – Γιάννης Τσιρώνης@TsironisGianni

Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;

83 people are talking about this

Σφοδρές αντιδράσεις για την δήλωση του πρώην υπουργού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε στο Open ότι το Αιγαίο φθάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο και επέμεινε πως το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο.

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη», συνέχισε.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κάνει λόγο για ανεκδιήγητες απόψεις και υποστηρίζει ότι η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα και η αγνοία της κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά θέματα την καθιστούν πλέον επικίνδυνη.

Ο διεθνολόγος, Άγγελος Συρίγος με ανάρτηση του στο Twitter σχολιάζει:

«Επικίνδυνη η δήλωση του πρώην υπουργού κ. Τσιρώνη, καθώς απηχεί τουρκικές διεκδικήσεις.

Η Τουρκία επιδιώκει από το 2011 τη διάκριση μεταξύ Αιγαίου και Αν. Μεσογείου, διότι θέλει να απομονώσει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελόριζο) από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά».

Στον πρώην υπουργό απαντά και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος.

«Ναι, το Καστελλόριζο είναι στο Νότιο Αιγαίο ! Sorry Guys …», έγραψε στο Twitter και πρόσθεσε:

«Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Τσιρώνη οτι η Γεωγραφία είναι προβολή της Ιστορίας στον Χρόνο».

George Hatzimarkos@ghatzimarkos

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κ. Τσιρώνη οτι η Γεωγραφία είναι προβολή της Ιστορίας στον Χρόνο

See George Hatzimarkos’s other Tweets

Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος του Καστελόριζου, Γιώργο Σαμψάκος είπε:

«Εμείς δηλαδή δεν ανήκουμε στο Αιγαίο; Δεν είμαστε στα Δωδεκάνησα; Που Ανήκουμε; Εμείς από παιδιά τραγουδάμε για το Αιγαίο και για την Ελλάδα. Μου κάνει τρομερή εντύπωση η δήλωση του κυρίου Τσιρώνη».

SotMour@SotTechpol

Και οι γείτονες σύντροφε αυτό ακριβώς έλεγαν, ότι το δηλαδή το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο…!!!
Να ρωτήξω …. επικοινωνεί το κεφάλι σου με τη κάλτσα σου…??

Ρε, “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ” που σας χρειάζεται, ……… εθνομηδενιστές….!!!!!

Ομάδα Αλήθειας@omadaalithias

Απίστευτη δήλωση Τσιρώνη!
“Το Καστελλόριζο δε βρίσκεται στο Αιγαίο”

Embedded video

See SotMour’s other Tweets

H δήλωση Τσιρώνη προκάλεσε οργή και στα social media με κάποιους να επισημαίνουν ότι τη ρητορική Τσιρώνη την είχε χρησιμοποιήσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, άλλους να επισημαίνουν τη χρονική συγκυρία των δηλώσεων του πρώην υπουργού σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι «η Τουρκία έχει δικαιώματα στο ανατολικό Αιγαίο» και ορισμένους να αναρωτιούνται «πόσο μίσος για την Ελλάδα;»

 

Back to top button