breaking newsκοινωνία

Αυτοκτονία: 3 περιστατικά μέσα σε λίγες μέρες

Η αυτοκτονία στη χώρα μας τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας…

Στην αυτοκτονία οδηγήθηκε ένας άνδρας στα Ίσθμια, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το ενδεχόμενο να χάσει το σπίτι του, πριν ακόμα χάσει το σπίτι του. Το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο 56χρονος εντοπίστηκε κρεμασμένος στην αυλή του σπιτιού του, σε κεντρικό δρόμο των Ισθμίων.

Την προηγούμενη ημέρα είχε παραλάβει ένα έγγραφο από δικηγόρο, με βάση το οποίο κινδύνευε σοβαρά να χάσει το σπίτι του. Άφησε σημείωμα προς το παιδί και την αδερφή του στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του. Ανάμεσα στα όσα ανέφερε ζητούσε συγνώμη γιατί δεν κατάφερε να κρατήσει το σπίτι της οικογένειας.

Σε αυτοκτονία αποδίδεται και η πτώση 30χρονου δικηγόρου από τα βράχια στο Αττικό Άλσος.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αντιμετώπιζε χρέη από τζόγο και αυτό να τον είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, ενώ στην περιοχή εντοπίστηκε παρατημένο και το αυτοκίνητό του.

Μια ακόμα αυτοκτονία σόκαρε σήμερα το πρωί την πόλη της Λαμίας. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μια 44χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, έβαλε τέλος στη ζωή της τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ τα παιδιά της κοιμόντουσαν στον πάνω όροφο.

Λίγο μετά τις δύο, όταν ο άντρας της γύρισε από την δουλειά, την βρήκε νεκρή στον κάτω όροφο του σπιτιού. Η γυναίκα φρόντισε νωρίτερα να βάλει τα παιδιά της για ύπνο και στη συνέχεια προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα με αυτοσχέδιο υφασμάτινο βρόγχο που πέρασε σε εσωτερική σκάλα. Η άτυχη γυναίκα ήταν κόρη αντιδημάρχου περιφερειακού Δήμου της Φθιώτιδας, ενώ τα αίτια που την οδήγησαν σε αυτή της την πράξη δεν έχουν γίνει γνωστά.

Είναι εξαιρετικά απλοϊκό κι εύκολο να αποδοθούν τα αίτια στην οικονομική κρίση, παρότι πολλές των περιπτώσεων δεν έχουν καμία σχέση με οικονομικά. Το πιο δύσκολο είναι να βρεθεί και να εντοπιστεί από κοινωνικής και περιβαλλοντικής πλευράς, τι είναι αυτό που έχει κάνει το νευρικό σύστημα των ανθρώπων να μην αντέχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους, όταν παλαιότερα είχαν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν πολέμους, πείνα και οικονομικές καταστροφές.

Επίσης να σημειωθεί ότι η αύξηση αυτοκτονιών δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Στις ΗΠΑ ο αριθμός που σημειώνεται σε γιατρούς και ενστόλους είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, στους δε νέους είναι ήδη δεύτερη αιτία θανάτου.

 

Back to top button