breaking newsΔιεθνή

Δεν άντεξε την πίεση ο Ε.Ράμα – Νοσηλεύεται με έμφραγμα στη Γερμανία – «Ακέφαλη» η Αλβανία

 

Δεν άντεξε την πίεση των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης και της λαϊκής οργής ο πρωθυπουργός της Αλβανίας,Έντι Ράμα, και εδώ και λίγες μέρες, νοσηλεύεται με έμφραγμα στο Βερολίνο.

Εν μέσω πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησεις και με τους Αλβανούς να «βράζουν», η κατάσταση υγείας του Ράμα πυροδοτεί νέα σενάρια για το πολιτικό καθεστώς της Αλβανίας και φέρνει την απομάκρυνσή του από την εξουσία πιο κοντά.

Η Αλβανία βρίσκεται εν μέσω σοβαρής πολιτικής κρίσης και η είδηση ότι ο Έντι Ράμα νοσηλεύεται στο Βερολίνο έχει προκαλέσει αναστάτωση στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα, ο Έντι Ράμα εδώ και τρεις ημέρες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βερολίνου.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πηγές προσκείμενες στο πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ δημοσιεύεται και φωτογραφία του Έντι Ράμα να νοσηλεύεται.

Έπαθε έμφραγμα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από έμφραγμα εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα. Κατόπιν, λόγω της κατάστασής, του διακομίσθηκε από την Αλβανία σε νοσοκομείο του Βερολίνου με αεροπλάνο τσάρτερ.

Τα δημοσιεύματα στην Αλβανία αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν άσχημη και βρισκόταν εκτός ελέγχου.

Κατηγορείται για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα

Η αντιπολίτευση στην Αλβανία έχει παραιτηθεί εδώ και ένα μήνα από τις βουλευτικές έδρες της και ζητά προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Η αντιπολίτευση προχώρησε σε αυτή την ακραία απόφαση μετά τις αποκαλύψεις ότι στις εθνικές εκλογές του 2017 εξαγοράστηκαν ψηφοφόροι με χρήματα από ναρκωτικά.

Όπως γράφεται στον αλβανικό Τύπο, δύο φάκελοι, με αρ. 339 και 184, που βρίσκονται στην Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων στα Τίρανα, λέγεται ότι περιέχουν όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Ο Έντι Ράμα κατηγορείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι μετέτρεψε την Αλβανία σε «Κολομβία της Ευρώπης». Επίσης, ότι συγκυβερνά με τα καρτέλ ναρκωτικών.

Η πολιτική αρχηγός, Μόνικα Κρυεμάδη, τον κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον Δεκέμβριο ότι κάνει χρήση ναρκωτικών και ότι ελέγχεται από τους ναρκέμπορους.

Ο πρόεδρος απείλησε με παραίτηση για να πέσει η κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Αλβανίας και σύζυγος της Κρυεμάδη, Ιλίρ Μέτα, δήλωσε την Τετάρτη από το Πόγραδετς έτοιμος να «θυσιαστεί» για τη χώρα του. Ο Μέτα δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί και να θυσιαστεί σαν τον Σαλβαδόρ Αλιέντε, για να μην επιτρέψει την εγκατάσταση χούντας στην Αλβανία.

«Παρόλο που δεν έχω καμία ευθύνη για αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Και παρά το γεγονός ότι καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια επί δύο σχεδόν χρόνια σε αυτό το καθήκον, για την πρόληψη μιας τέτοιας κατάστασης και κρίσης, είμαι και πάλι έτοιμος να θυσιαστώ στο όνομα μιας πολιτικής λύσης.

Που θα επαναφέρει τη συνταγματική κανονικότητα, τη θεσμική και τη δημοκρατία στη χώρα. Ώστε να εγγυηθεί την ταχεία πρόοδο προς το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Είμαι έτοιμος να πάω μέχρι τα άκρα», είπε ο Μέτα.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να θυσιαστεί όπως ο Αλιέντε για να αποτρέψει τα χείριστα που θα πάνε τη χώρα 30 χρόνια πίσω.

Ωστόσο, επέκρινε την αντιπολίτευση που παρέδωσε τις βουλευτικές έδρες. Τόνισε ότι η πολιτική κρίση δεν επιλύεται ούτε με ρητορική, ούτε με αστυνομικές μεθόδους, αλλά με διάλογο και σοβαρές προσπάθειες.

 

 

.pentapostagma

Back to top button