breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΗΠΑ: Δημόσια Βιβλιοθήκη ζητά συγγνώμη αφότου επέτρεψε σε καταδικασμένο παιδόφιλο να ψυχαγωγεί παιδιά ως drag queen

 

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Χιούστον στις ΗΠΑ εξέδωσε τη συγγνώμη της αφότου επέτρεψε σε έναν καταδικασμένο παιδόφιλο να ψυχαγωγεί παιδιά χωρίς να τον ελέγξει κατά τη διάρκεια ενός εξαιρετικά αμφισβητούμενου προγράμματος της βιβλιοθήκης στο οποίο drag queens διαβάζουν παραμύθια σε μικρά παιδιά.

 

Η βιβλιοθήκη ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι μια ανασκόπηση των εθελοντών της αποκάλυψε πως ο Άλμπερτ Αλφόνσο Γκάρζα δεν υπέβαλε ποτέ έλεγχο ιστορικού πριν επιτραπεί να ψυχαγωγήσει τα παιδιά κατά τη διάρκεια του “drag queen storytime”, ανέφερε το KTRK-TV.

Σύμφωνα με το Houston Chronicle, ο Γκάρζα καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε ένα παιδί 8 ετών το 2009.

Τελευταία ψυχαγωγούσε παιδιά σε βιβλιοθήκη του Χιούστον τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δεν θα του επιτραπεί να επιστρέψει, δήλωσε η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Χιούστον.

“Στην ανασκόπηση της διαδικασίας μας και αυτού του συμμετέχοντος, ανακαλύψαμε ότι δεν ολοκληρώσαμε έναν έλεγχο ιστορικού όπως απαιτείται από τις δικές μας οδηγίες. Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για αυτή την αβλεψία και την ανησυχία που αυτό μπορεί να προκαλέσει στους πελάτες μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένα σοβαρό θέμα”, είπε σε μια δήλωση η βιβλιοθήκη, ανέφερε το KTRK.

”Θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε τη διαδικασία μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί ξανά”, συνεχίζει η δήλωση.

Για να διαβεβαιώσει εκ νέου το κοινό, η βιβλιοθήκη εξήγησε επίσης ότι οι συμμετέχοντες του “drag queen storytime” δεν επιτρέπεται να είναι μόνοι τους με τα παιδιά. Επιπλέον, η βιβλιοθήκη δήλωσε ότι δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε καταγγελία για ακατάλληλη συμπεριφορά.

 

 

Πηγές:

https://www.dailymail.co.uk

Back to top button