breaking newsΔιεθνή

Καράκας, Αθήνα, Λίβανος – Πτήση μυστήριο κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα

Μια πτήση μυστήριο κυβερνητικού αεροσκάφους που απογειώθηκε από το Καράκας και μέσω του γνωστού στην Ελλάδα τουριστικού θέρετρου της νήσου Μαργαρίτα πέρασε από χώρες όπως η Πορτογαλία, η Γενεύη και βρέθηκε το Σάββατο και στην Αθήνα, αποκάλυψε ο Σκάι.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του liberal.gr, πέρασε και από Άμπου Ντάμπι φθάνοντας μέχρι και τον Λίβανο.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, που ουδείς γνωρίζει τους επιβαίνοντες, έφυγε σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Ιάσονας Πιπίνης από το Καράκας στις 24 Φεβρουαρίου και μέσω μιας στάσης στη νήσο Μαργαρίτα (όπου σημειωτέον βρίσκονται κάποιες από τις επιχειρήσεις του Λιβανοβενεζουελάνου επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίντ) βρέθηκε στην Πορτογαλία όπου κατάφερε να προσγειωθεί υποστηρίζοντας πως δεν διέθετε άλλα καύσιμα.

Εν συνεχεία με μια στάση στη Γενεύη βρέθηκε στην Αθήνα είτε πηγαίνοντας προς Άμπου Ντάμπι είτε επιστρέφοντας από εκεί.

Οι πληροφορίες λένε πως βρέθηκε και στον Λίβανο, τη δεύτερη πατρίδα του Μαχέντ Χαλίντ του επιχειρηματία στενού φίλου και συνεργάτη του Νικολάς Μαδούρο.

Η πτήση μυστήριο, όπως και η μέχρι τώρα γνωστή διαδρομή που πραγματοποίησε, προκαλεί έντονα ερωτήματα αφού συνέπεσε χρονικά με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τις οποίες το τελευταίο διάστημα μεγάλες ποσότητες χρυσού φυγαδεύονται από τη χώρα.

Παράλληλα φυγαδεύονται και στελέχη στενοί συνεργάτες του Νικολας Μαδούρο όπως και μέλη των οικογενειών τους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν να επιτρέψουν στο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας να προσγειωθεί.

Στην Αθήνα πάντως βρέθηκε με αίτημα παραμονής μίας ώρας προκειμένου να ανεφοδιαστεί. Όμως τελικά, σύμφωνα πάντα με τον Σκάι, παρέμεινε για τέσσερις περίπου ώρες, ενώ υπήρξε και μια συνάντηση σε αίθουσα VIP του αεροδρομίου μεταξύ δύο ανδρών.

Ενός επιβάτη του αεροσκάφους και ενός δεύτερου προσώπου. Ουδείς γνωρίζει τουλάχιστον για την ώρα τα στοιχεία του εν τούτοις η όλη εξέλιξη προκαλεί όπως είναι φυσικό ερωτήματα, αφού το γεγονός παρέμεινε εκτός δημοσιότητας αν και είναι τουλάχιστον υπηρεσιακά υποχρεωτικό να υπήρξε ενημέρωση.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι κανείς δεν γνωρίζει τι μετέφερε το αεροσκάφος.

 

 

 

.liberal.

Back to top button