breaking newsΕλλάδα

Με «άσφαιρα» απάντησε ο Αποστολάκης στις «ρουκέτες» του Ακάρ

Σε χαμηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, στο προκλητικό παραλήρημα του Τούρκου ομόλογού του Χουλουσί Ακάρ που διεκδίκησε τα πάντα, λέγοντας ότι η θάλασσα του Αιγαίου και της Κύπρου ανήκουν στην Τουρκία.

Είχε βέβαια προηγηθεί η «γενναιόδωρη προσφορά» του Γιώργου Κατρούγκαλου που είπε ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στο ενεργειακό παιχνίδι στη Μεσόγειο.

Ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Ακάρ «ρουκέτες για εντυπωσιασμό» οι οποίες «δεν βασίζονται στη λογική». Ενώ συνέστησε στους γείτονες μας να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε.

«Όπως βλέπετε οι δηλώσεις του Ακάρ, παρόλο που είμαστε σε περίοδο που αγωνιζόμαστε να βρούμε τρόπους για να χαμηλώσει η ένταση, μας ξαφνιάζουν με κάτι καινούριο, με πράγματα που δεν βασίζονται στη λογική.

Η αρχή της Ελλάδος είναι ότι σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Όταν οι αρχές αυτές αμφισβητούνται θα πρέπει να προβληματιστούμε.

Θεωρώ ότι δεν μπορώ να δώσω σοβαρότητα σε τέτοιες δηλώσεις. Θα πρέπει να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε. Να μην πετάνε ρουκέτες για εντυπωσιασμό».

 

 

crashonline

Back to top button