breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα καταγραφή βροχοπτώσεων στη Νέα Ζηλανδία με 1 086 mm (42,7 ίντσες) σε 48 ώρες

 

Το ατμοσφαιρικό γεγονός που επηρεάζει τη Νέα Ζηλανδία τις τελευταίες 3 ημέρες έχει θέσει το νέο 48ωρο βροχοπτώσεων της χώρας. 

 

Η θύελλα προκάλεσε σημαντικές ζημίες στην υποδομή, συμπεριλαμβανομένης της καταστραμμένης γέφυρας Waiho στην περιοχή Westland του South Island. Τουλάχιστον ένα άτομο πέθανε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο καταρράκτης Cropp κατέγραψε 1 086 mm (42,7 ίντσες) βροχής σε 48 ώρες έως τις 27 Μαρτίου, καθορίζοντας το νέο 48ωρο βροχοπτώσεων της χώρας. Αυτό είναι το 176% της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης στο Christchurch, 147% στο Dunedin, 97% στο Hamilton και το Auckland, 91% στην Tauranga και 89% στο Wellington.

Εξαιρετικά ισχυρή βροχή προκάλεσε ταχεία άνοδο των ποταμών της Δυτικής Ακτής σε σχεδόν ρεκόρ επίπεδα.

Ο ποταμός Haast στο Roaring Billy, για παράδειγμα, κατέγραψε στάθμη νερού 7.423 μ., Καθιστώντας την 2η υψηλότερη στάθμη νερού στο σταθμό από το 1968 (το υψηλότερο ήταν 7.580 m / 24.86 πόδια) που καταγράφηκε το 1978. Στην λιγότερο από 48 ώρες, η τοποθεσία αυτή έχει καταγράψει βροχόπτωση 548 χιλ. (21,57 ίντσες) ή σχεδόν το 10% της ετήσιας κανονικής της.

Η γέφυρα Waiho καταστράφηκε από τα ανερχόμενα και ακατέργαστα πλημμυρικά ύδατα του ποταμού Waiho κοντά στον Franz Josef στις 26 Μαρτίου, αναγκάζοντας τις αρχές να δηλώσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την περιοχή Westland. Ο ποταμός έτρεχε μέχρι 7,6 μ. (24,93 πόδια).

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας (NZTA), οι ώρες καταρρακτών των πλημμυρών που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες πετρωμάτων και υλικών κατάντη έσκαψαν τις βάσεις στήριξης της γέφυρας μέχρι να καταρρεύσει. Ωστόσο, ένας από τους κατοίκους δήλωσε ότι προειδοποίησε τις αρχές τρείς ημέρες πριν από την κατάρρευση ότι στο βόρειο άκρο της πρύμνης της γέφυρας λείπουν βράχοι και χρειαζόταν ενίσχυση.

https://watchers.news/

Back to top button